Ενέργεια

Η Ευρώπη παραμένει, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, η μεγαλύτερη αγορά για το LNG των ΗΠΑ

Η Ευρώπη παραμένει, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, η μεγαλύτερη αγορά για το LNG των ΗΠΑ
Τουλάχιστον το 50% του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις αρχές Φεβρουαρίου έχει αποσταλεί στην Ευρώπη, με το σύνολο να ανέρχεται σε 3,56 εκατομμύρια τόνους.

Η Ευρώπη παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για το υγροποιημένο φυσικό αέριο των ΗΠΑ για τρεις συνεχόμενους μήνες. Σύμφωνα με την Refinitiv το μεγαλύτερο μέρος του αμερικανικού LNG θα συνεχίσει να ρέει στην Ευρώπη και αυτόν τον μήνα, μετά τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, τουλάχιστον το 50% του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις αρχές Φεβρουαρίου έχει αποσταλεί στην Ευρώπη, με το σύνολο να ανέρχεται σε 3,56 εκατομμύρια τόνους.
Αυτό, όπως δείχνουν τα στοιχεία, είναι παρόμοιο με το μηνιαίο μέσο όρο των εισαγωγών LNG των ΗΠΑ στην Ευρώπη τον Δεκέμβριο σύμφωνα με το OilPrice. Οι συνολικές εξαγωγές LNG των ΗΠΑ τρέχουν με ρυθμούς ρεκόρ χάρη στην ισχυρή ζήτηση όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από την Ασία.

Ρεκόρ ροών

Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg στις αρχές αυτής της εβδομάδας, δεξαμενόπλοια LNG φορτώνονταν ή ελλιμενίζονταν και στους επτά εξαγωγικούς τερματικούς σταθμούς της χώρας, με τις ροές φυσικού αερίου σε τρένα υγροποίησης να φθάνουν σε υψηλό ρεκόρ 13,3 δισεκατομμυρίων cu ft ημερησίως.
Η έκθεση περιλάμβανε εκτιμήσεις ότι περίπου τα δύο τρίτα του υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ ήταν προγραμματισμένο να παραδοθούν στην Ευρώπη.
"Οι όγκοι στην Ευρώπη παραμένουν ανοδικοί με τις ΗΠΑ να διαδραματίζουν βασικό ρόλο", δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής της Kpler, Reid l'Anson, προσθέτοντας ότι το σύνολο του Φεβρουαρίου μπορεί να πλησιάσει τις ποσότητες ρεκόρ του Ιανουαρίου που εισάγονται από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Νέα έργα

Οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ εκτοξεύονται σε επίπεδα ρεκόρ και αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς έρχεται στο δίκτυο περισσότερη εξαγωγική ικανότητα. Χάρη στον αυξανόμενο αριθμό έργων εξαγωγής LNG στις ΗΠΑ που θα τεθούν σε λειτουργία, έως το τέλος του 2022, η ονομαστική χωρητικότητα των ΗΠΑ θα αυξηθεί στα 11,4 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα και η μέγιστη χωρητικότητα στα 13,9 δισεκατομμύρια cu ft ανά ημέρα στις επτά εγκαταστάσεις εξαγωγής LNG και στα 44 τρένα υγροποιήσης, ανακοίνωσε η ΕΙΑ τον Δεκέμβριο. Αυτό θα είναι μεγαλύτερο από τις αντίστοιχες δυνατότητες του Κατάρ και της Αυστραλίας, των άλλων δύο μεγαλύτερων εξαγωγέων LNG στον κόσμο.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης