Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μεντβέντεφ: Η Ευρώπη θα πληρώνει 2.000 ευρώ τα χίλια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου

Μεντβέντεφ: Η Ευρώπη θα πληρώνει 2.000 ευρώ τα χίλια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου
Μετά την απόφαση της Γερμανίας να παγώσει την πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 ,
Σχετικά Άρθρα

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μετά την απόφαση της Γερμανίας να παγώσει την πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 , προέβλεψε ότι η Ευρώπη θα βρεθεί σ’ έναν νέο κόσμο, στον οποίο θα πληρώνει 2.000 ευρώ για τα χίλια κυβικά μέτρα αερίου.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έδωσε εντολή να παγώσει η πιστοποίηση του Nord-Stream-2. «Τι να πούμε λοιπόν. Καλωσορίσατε στον νέο κόσμο, στον οποίο ήδη σύντομα οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν 2.000 ευρώ τα χίλια κυβικά φυσικού αερίου!» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Nord Stream 2

Νωρίτερα σήμερα ο Σολτς είχε δηλώσει ότι η γερμανική κυβέρνηση παγώνει την πιστοποίηση του αγωγού Nord-Stream-2 μετά την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.
Μιλώντας με δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο Καγκελάριος είπε ότι η κυβέρνησή του έλαβε αυτή την απόφαση ως απάντηση στις κινήσεις της Μόσχας στην Ουκρανία.
Παράλληλα, ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να «επανεξετάσει» την πιστοποίηση του αγωγού που δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία μετά τις τελευταίες εξελίξεις. «Αυτό σίγουρα θα πάρει χρόνο, θα μπορούσα να πω», ανέφερε ο καγκελάριος.
Σημειώνεται ότι αγωγός φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά δεν έχει ακόμα τεθεί σε λειτουργία.

Κυρώσεις

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας,ζήτησε να τερματιστεί άμεσα το project του γερμανο-ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 ενώ σημείωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, το οποίο ζήτησε και αυτό την επιβολή «σοβαρών κυρώσεων» κατά της Ρωσίας.
«Η ουκρανική διπλωματία εργάζεται ενεργά στις ξένες πρωτεύουσας για να επιβληθούν σοβαρές κυρώσεις εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Πάντως, ο πρόεδρος της Ουκρανίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει πόλεμος κατά της Ουκρανίας αλλά ούτε και ευρεία κλιμάκωση.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης