Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

Γυρίζουν οι αγορές; Έτσι, φαίνεται (UPD)

Γυρίζουν οι αγορές; Έτσι, φαίνεται (UPD)

Διατηρείται η ανάκαμψη των futures στην Wall με άνοδο που κυμαίνεται μεταξύ +0,7% και +0,8% για τον S&P, που κινείται γύρω από τις 4.335 μονάδες.

Ο DAX κινείται υψηλότερα των 14.800 μονάδων, κερδίζοντας πάνω από 1% και τα εταιρικά αποτελέσματα δείχνουν να υποστηρίζουν στην Ευρώπη την καλύτερη πορεία των αγορών.

Η Rio Tinto μοίρασε 8 δις. δολ. στους μετόχους, υπεδριπλάσιο ποσό σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.Παρά ταύτα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε στη Γερμανία στο -8% έναντι -6% τον προηγούμενο μήνα.
Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η FED θα χειριστεί το θέμα των επιτοκίων, λαμβάνοντας υπόψη της τις εξελίξεις στην Ουκρανία και ενδεχομένως δεν θα προβεί σε αύξηση κατά 0,5% αλλά ενδεχομένως θα περιοριστεί στο 0,25% τον Μάρτιο. Δεν αποκλείεται να επιλέξει το σενάριο του ελεγχόμενου πληθωρισμού με περιορισμένη αύξηση επιτοκίων για να μην καμφθεί η πορεία ανάπτυξης εν μέσω παρατεινόμενης ουκρανικής κρίσης.
Νέα παράμετρος η άνοδος των τιμών πετρελαίου.

Το θετικό κλίμα αντανακλάται και στις ενεργειακές μετοχές με την ΔΕΗ να κινείται πάνω από τα 8,8 ευρώ με στόχο την επαναπροσέγγιση των 9 ευρώ.

Μυτιληναίος και ΜΟΗ επίσης σε ανοδική τάση ενώ καλύτερη εικόνα είναι στη Βιοχάλκο, που προς το παρόν οι πωλήσεις φαίνεται ότι εκτονώθηκαν. Πάνω από τα 4 ευρώ η Cenergy.

Nωρίτερα:

Μια ακόμα προσπάθεια να γυρίσουν οι αγορές με τον S&P να κερδίζει +0,5% στις 4.327 μονάδες τα ξημερώματα και την Ασία κατά πόδας.
Μετά από μια διόρθωση μεγαλύτερης του 10% από την αρχή του έτους στα ψηλά, φτάνει η ώρα της αναστροφής;
Αν η πτώση έχει εκτονωθεί προς το παρόν τουλάχιστον, οι ενεργειακές υπόσχονται upside.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης