Ενέργεια

Ανοδική τάση στις τιμές φυσικού αερίου – Ξεπέρασαν τα 80 ευρώ/MWh

Ανοδική τάση στις τιμές φυσικού αερίου – Ξεπέρασαν τα 80 ευρώ/MWh
Στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται και τα συμβόλαια Απριλίου και Μαίου στα 82,8 ευρώ

Άνοδο καταγράφουν σήμερα (23/2) οι τιμές φυσικού αερίου με τον δείκτη TTF να διαπραγματεύεται  στα 83,5 ευρώ/MWh για το συμβόλαιο παράδοσης του Μαρτίου, καταγράφοντας άνοδο 4,6%.

Στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται και τα συμβόλαια Απριλίου και Μαίου στα 82,8 ευρώ.

Οι οικονομικές κυρώσεις της Ευρώπης προς τη Ρωσία που περιλαμβάνουν και το κλείσιμο του Nord Stream 2 προκαλεί αναταραχές στην αγορά δημιουργώντας φόβο προβλήματα εφοδιασμού στη Γηραιά Ήπειρο.

Το νέο μήνυμα Putin

Μια ημέρα μετά τις συντονισμένες κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Donetsk και Luhansk στην ανατολική Ουκρανία, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin σε νέο μήνυμα του με αφορμή την Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας, είπε πως η Ρωσία είναι έτοιμοι για διαπραγματεύσεις με τη Δύση έτσι ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση στην Ουκρανία.

«Η χώρα μας είναι πάντα ανοικτή στον άμεσο και ειλικρινή διάλογο για την εξεύρεση διπλωματικών λύσεων στα πιο περίπλοκα προβλήματα.
Ωστόσο τα συμφέροντά μας και η ασφάλεια των πολιτών μας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτα» υποστήριξε ο Putin, ο οποίος ζητά εγγυήσεις από τη Δύση, όπως η δέσμευση να μην ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία και να τερματιστεί η ενίσχυση της Συμμαχίας κοντά στα ρωσικά σύνορα.

H «προτροπή» της Ουκρανίας

Να επιβάλλει περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία, οι οποίες να στοχοθετούν τη ρωσική οικονομία,
ζητά από τη Δύση ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba
«Τα πρώτα αποφασιστικά βήματα ελήφθησαν χθες και είμαστε ευγνώμονες για αυτό.
Τώρα η πίεση πρέπει να αυξηθεί προκειμένου να σταματήσουν τον Putin.  

Να πληγεί η οικονομία και ο στενός του κύκλος. Να πληγούν περισσότεροι. Να πληγούν σκληρά.  Να πληγούν τώρα» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba.
Την ίδια στιγμή, το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας ζήτησε σήμερα Τετάρτη 23/2 από τους Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό λόγω του κινδύνου στρατιωτικής κλιμάκωσης της έντασης με τη Μόσχα.
«Το υπουργείο συνιστά στους Ουκρανούς πολίτες να αποφεύγουν οποιοδήποτε ταξίδι στη Ρωσία και από όσους ήδη βρίσκονται εκεί να την εγκαταλείψουν αμέσως» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ουκρανικό ΥΠΕΞ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης