Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall:Που είναι ο πάτος; - Τεστ στα χαμηλά του Ιανουαρίου, υπερπουλημένοι οι δείκτες αλλά ο πόλεμος απειλεί

Wall:Που είναι ο πάτος; - Τεστ στα χαμηλά του Ιανουαρίου, υπερπουλημένοι οι δείκτες αλλά ο πόλεμος απειλεί
464 μονάδες έχασε ο Dow - Στις 4.225 μονάδες ο S&P σε διόρθωση 12% από τα ψηλά

Απώλειες στη Wall Street με τον S&P 500 να υποχωρεί για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη, ολισθαίνοντας σε περιοχή διόρθωσης, καθώς οι εντάσεις Ρωσίας-Ουκρανίας κλιμακώνονται.

Ο Dow Jones υποχώρησε περίπου 464 μονάδες ή 1,38% στις 33,131 μονάδες καταγράφωντας πέμπτη ημέρα απωλειών.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,84% στις 4,225 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,02% στις 512,10 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 2,57% στις 13,037 μονάδες.

Όπως φαίνεται από το διάγραμμα ο S&P είναι τείνει να καταστεί υπερπουλημένος με RSI  στο 30.
Αν χάσει τις 4.200 μονάδες η επόμενη στήριξη είναι στα 4.057 και η επόμενη στα 3.855/15.



wall.JPG




«Οι μετοχές θα δυσκολευτούν να βρουν κατεύθυνση έως ότου οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν μια σαφή απάντηση για το εάν η κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας θα έχει διπλωματική λύση ή περιφερειακό πόλεμο», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.
Οι μετοχές κινήθηκαν σε γενικές γραμμές χαμηλότερα με τις αεροπορικές εταιρείες και τις κρουαζιέρες να βρίσκονται στο κόκκινο. Η Delta Air Lines έχασε σχεδόν 2%, και η Tesla έπεσε κατά 4%. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon υποχώρησε περισσότερο από 2%.
Η εταιρεία λιανικού εμπορίου Macy's είχε πτώση 5% και η TJX περισσότερο από 7%. Η Best Buy έχασε 3% και η Nordstrom υποχώρησε 2%.
Εν τω μεταξύ, ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου κατοικιών Lowe's σημείωσε άνοδο περισσότερο από 4% αφού ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη και ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5%.

aawall2_9.JPG


Οι επενδυτές κινούνται στη σκιά των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η Ουκρανία προειδοποίησε τους πολίτες της να μην ταξιδέψουν στη Ρωσία και να εγκαταλείψουν τη γειτονική χώρα, εάν βρίσκονται εκεί. Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε ότι είναι έτοιμο να επιβάλει περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει να προχωρήσουν οι κυρώσεις στην εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, μετά την πρώτη δόση κυρώσεων κατά της Ρωσίας την Τρίτη που στοχεύει τις ρωσικές τράπεζες, το δημόσιο χρέος της χώρας και τρία άτομα.
Το VanEck Russia ETF, ένας τίτλος διαπραγματεύσιμος στις ΗΠΑ που επενδύει σε κορυφαίες ρωσικές εταιρείες, υποχώρησε περισσότερο από 7% την Τετάρτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης