Διεθνή

Ζελένσκι: Ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ

Ζελένσκι: Ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ

Υπο ρωσική κυριαχία τμήματα στη νότια Ουκρανία

 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν για να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα να καταλάβουν το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.

Ορισμένα τμήματα της Χερσώνας, μιας επαρχίας στη νότια Ουκρανία που συνορεύει με την Κριμαία δεν είναι πλέον υπό ουκρανικό έλεγχο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται τις τοπικές αρχές.

Νωρίτερα, ένας σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι διεξάγονται σφοδρές μάχες στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία αλλά και στις περιοχές του Σούμι, του Χαρκόβου, της Χερσώνας, της Οδησσού και σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο.
Ο ίδιος ο Ζελένσκι ανέφερε πριν από λίγο ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Sputnik:O Ζελένσκι προτείνει την επιστροφή στον δρόμο της ειρήνης


Eν τω μεταξύ σύμφωνα με το  Sputnik ο  Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία προτείνει στη Ρωσία την επιστροφή στον δρόμο της ειρήνης.
 Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η Ουκρανία δεν διάλεξε τον δρόμο του πολέμου, ωστόσο προτείνει την επιστροφή στον δρόμο της ειρήνης» δήλωσε την Πέμπτη (24/02).
Ο Ουκρανός Πρόεδρος δήλωσε, επίσης, ότι συζήτησε με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, για πρόσθετες «σκληρές κυρώσεις» κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης του «μπλοκαρίσματος» της Μόσχας από το SWIFT.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ζελένσκι κατέθεσε στην ουκρανική Βουλή νομοσχέδιο για γενική επιστράτευση μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή του Ντονμπάς.
Επίσης, ζήτησε από όλους όσοι θέλουν να προστατεύσουν τη χώρα, να πάρουν τα όπλα.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης