Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΑΤΟ: Ανάπτυξη περισσότερων στρατευμάτων στην Αν. Ευρώπη - Πρόσθετες αποστολές όπλων στην Ουκρανία

ΝΑΤΟ: Ανάπτυξη περισσότερων στρατευμάτων στην Αν. Ευρώπη - Πρόσθετες αποστολές όπλων στην Ουκρανία
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε ακόμα ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία θα τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους, η πρώτη ως επιτιθέμενη και η δεύτερη ως συνεργός στην απρόκλητη επίθεση στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν ότι θα αναπτύξουν περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Μόσχα είπε ψέματα για τις προθέσεις της.
«Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το μπαράζ ψεμάτων της ρωσικής κυβέρνησης», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ηγέτες των 30 χωρών μετά τη βιντεοδιάσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Stoltenberg.
«Τώρα κάνουμε σημαντικές, πρόσθετες αποστολές δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της συμμαχίας» ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα

Την ίδια ώρα, την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία και την επιστροφή της Μόσχας στο τραπέζι του διαλόγου, ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.
Τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει διαταράξει την ειρήνη στην ευρωπαϊκή ήπειρο, παρά τις προειδοποιήσεις και τις προσπάθειες διπλωματικής λύσης εδώ και μήνες, ο Stoltenberg είπε: «Η Ρωσία είναι η μόνη υπεύθυνη για την κατοχή».
Ο Stoltenberg επανέλαβε την υποστήριξη της Συμμαχίας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καλώντας τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως την στρατιωτική της δράση.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε ακόμα ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία θα τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους, η πρώτη ως επιτιθέμενη και η δεύτερη ως συνεργός στην απρόκλητη επίθεση στην Ουκρανία. «Στόχος της Μόσχας είναι να εγκαθιδρύσει δική της κυβέρνηση στο Κίεβο» είπε.
Η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα γι' αυτό τον πόλεμο, ξεκαθάρισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι οι Ρώσοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η χώρα τους δεν θα γίνει ούτε πιο ασφαλής ούτε πιο σεβαστή έπειτα από αυτή την πράξη.
Οι δυνάμεις του NATO ενισχύονται σε όλη την ανατολική πτέρυγα, από τη Βόρεια Θάλασσα μέχρι τη Μεσόγειο, τόνισε ο κ. Stoltenberg, σημειώνοντας ότι η Συμμαχία των 30 χωρών θα υπερασπιστεί «κάθε ίντσα» της νατοϊκής επικράτειας, εάν αυτή προσβληθεί.
Στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου συζητήθηκε η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, μέσω ζωντανής σύνδεσης συμμετείχε ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Φινλανδίας και της Σουηδίας.


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης