Παρενέργειες

Wall:Μικρές απώλειες 0,3% ο S&P, θετικός ο Νasdaq - Εκτός δολαριακού συστήματος η Κεντρ. Τραπ. Ρωσίας

Wall:Μικρές απώλειες 0,3% ο S&P, θετικός ο Νasdaq - Εκτός δολαριακού συστήματος η Κεντρ. Τραπ. Ρωσίας
UPD (18.56):Ενώ η διαπραγματευση Ρώσων και Ουκρανών είναι σε εξέλιξη η Wall έχει μαζέψει τις απώλειες με το S&P στις 4,370 μονάδες και τον Νasdaq σε θετικό έδαφος.


Νωίτερα:

Οι απώλειες των futures έχουν περιοριστεί σε επίπεδα υψηλότερα 4.300 μονάδων κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, αντίστοιχα οι απώλειες του DAX στο -1,8% στις 14.300 μονάδες.
Το πετρέλαιο brent σταθερά ψηλά πάνω από τα 100 δολάρια, ενώ εκπρόσωποι των Ρώσων τραπεζιτών αναφέρουν στο Bloomberg ότι η κατάσταση δεν είναι διατηρίσιμη, την ώρα που η Sberbank διαπραγματεύεται στο -99%.

Με σημαντική πτώση είχει\ ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των futures στην Wall για την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.
O S&P χάνει -2,4%
στις 4.279, το πρτρέλαιο ανεβαίνει 5% με το brent στα 103 δολάρια,το αλουμίνιο στα 3.410 δολ και ο χρυσός στα στα 1.910 δολ.
Το δολάριο στο 1,117 και και η απόδοσ του treasury στο 1,97%
Αυτό αποδίδεται στις χαμηλές προσδοκίες της διαπραγμάτευσης Ουκρανών και Ρώσων σήμερα, στο γενικό κλίμα ανασφάλειας που έχει αναπτυχθεί αλλά και στα αποτελέσματα που αναμένεται να έχουν οι κυρώσεις με ενδεχόμενα αντίποινα.
Για πραδειγμα, οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν εκ νέου, παρά τις διαβεβαιώσεις σε συνέτευξη στο Bloomberg την Παρασκευή 16/2 του έμπειρου Amos Hochstein, ενεργειακού συμβούλου της αμερικανικής κυβέρνησης και γνωστού στην Ελλάδα από τον TAP, ότι η υποχώρηση των τιμών είχε εξασφαλίσει τάση αποκλιμάκωσης.
Αυτό είναι και πρόβλημα για τον πρόεδρο Biden, που δέχεται επικρίσεις για την πορεία του πληθωρισμού, για την FED που έχει να αντιμετωπίσει μια επιδείνωση του κλίματος αλλά και την Ευρώπη. Για το διαθέσιμο εισόδημα και την πορεία της διεθνούς ανάκαμψης στην μετά COVID εποχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης