Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΙΕΝΕ: Ολοκληρώθηκε η Μεγάλη Μελέτη αναφοράς South East Europe Energy Outlook 2021/2022

ΙΕΝΕ: Ολοκληρώθηκε η Μεγάλη Μελέτη αναφοράς South East Europe Energy Outlook 2021/2022

 Η Μελέτη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ειδική εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μετά από δύο χρόνια εντατικής προετοιμασίας και έρευνας ολοκληρώθηκε η μεγάλη μελέτη αναφοράς του ΙΕΝΕ που καλύπτει το σύνολο των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, το South East Europe Energy Outlook 2021/2022. Η έκδοση, που κυκλοφορεί σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, αποτελείται από 15 κεφάλαια και 1.402 σελίδες. Η Μελέτη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ειδική εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη 1 Μαρτίου, με βασικό χορηγό το Χρηματιστήριο Ενέργειας (ΕΝΕΧ). Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν κορυφαίοι παράγοντες του ενεργειακού τομέα και ανώτερα στελέχη μεγάλων ενεργειακών ομίλων της Ελλάδας. Πληροφορίες για την παρουσίαση της Μελέτης θα βρείτε εδώ.

Η βασική αυτή μελέτη αναφοράς (reference study) εκδόθηκε για πρώτη φορά από το ΙΕΝΕ το 2011, το 2017 ακολούθησε η δεύτερη έκδοση και τώρα εκδόθηκε εμπλουτισμένη και με όλα τα νέα δεδομένα η τρίτη έκδοση (2022).

Στη μελέτη εκτός από την επιστημονική ομάδα του ΙΕΝΕ συμμετέχουν ως συγγραφείς (contributors) 25 κορυφαίοι εμπειρογνώμονες από τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, οι οποίοι έχουν συνεισφέρει τόσο στα Country Profiles όσο και σε άλλα εξειδικευμένα κείμενα που μεταξύ τους καλύπτουν όλους τους επιμέρους κλάδους του ενεργειακού τομέα. Επιπλέον, η μελέτη εξετάσθηκε από μία ομάδα 20 αξιολογητών, επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων διεθνούς κύρους, οι οποίοι ως peer reviewers συνέδραμαν με τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά τους.
Αμέσως μετά την εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προβλέπεται η παρουσίαση της Μελέτης μέσω ειδικών ενημερωτικών εκδηλώσεων (roadshows) σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τη συμμετοχή των Χορηγών εταιρειών, σε επιλεγμένα ακροατήρια (βλέπε Σόφια, Κωνσταντινούπολη, Βελιγράδι, Τίρανα, Βουκουρέστι, Βιέννη, Λονδίνο κ.α.). Η πρώτη παρουσίαση του Outlook στο εξωτερικό έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη 8 Μαρτίου στη Σόφια, Βουλγαρία, με τη σύμπραξη του Χρηματιστηρίου Ενέργειας της Σόφιας (ΙΒΕΧ).
Η ανωτέρω μελέτη του ΙΕΝΕ έχει υποστηριχθεί οικονομικά από μία ομάδα 16 εταιρειών και οργανισμών από την Ελλάδα και από άλλες χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Κύριος χορηγός της μελέτης (Lead Sponsor) είναι η Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), ενώ στους χορηγούς (Sponsors) περιλαμβάνονται οι εταιρείες: Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (ENEX), ΑΔΜΗΕ, ΔΕΠΑ, EPIAS (Τουρκία) και Elpedison. Επίσης, η έκδοση του ‘Outlook’ υποστηρίχθηκε από μια ομάδα υποστηρικτών (supporters) στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι εταιρείες: IBEX (Βουλγαρία), Energean, Motor Oil, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΔΑ, ΕΔΕΥ, Elval Halcor, GreenTop, Ensco και KG Law Firm.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης