Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

Πτώση 2% - Τι συμβαίνει με τις ενεργειακές

Πτώση 2% - Τι συμβαίνει με τις ενεργειακές

Το Χρηματιστήριο μάζεψε τις αρχικές απώλειες μειώνοντας την πτώση στο 1,7% και στις 12.45 διαπραγματεύεται στο -2 στα όρια των 850 μονάδων.

Όσον αφορά τις ενεργειακές, η Μυτιληναίος κινείται στα 13,90-14. Η ΔΕΗ έχοντας γράψει και 7,35 ισορροπεί στα 7,65-7,70 με κεφαλαιοποίηση κάτω από τα 3 δισ.

Στη ΔΕΗ παίζει η μεγάλη αύξηση των τιμών φυσικού αερίου, αλλά και το ζήτημα που εξετάζεται όσον αφορά το ψαλίδισμα των περιθωρίων κέρδους. Ειδικά, για τη ΔΕΗ όμως που έχει ξεκινήσει σειρά εκπτώσεων για τους πελάτες της, τα κέρδη από την χονδρική θα πρέπει να είναι σε ισορροπία με αυτά που θα δοθούν στη λιανική, γιατί μια περικοπή των πρώτων δεν θα μπορέσει να έχει το αντίστοιχο αποτέλεσμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Κατά συνέπεια, οι επιθετικές πωλήσεις οφείλονται περισσότερο σε μια συγκεχυμένη άποψη που κυριαρχεί στην παρούσα φάση.

Όσον αφορά τη MOH, τα πλαφόν που αφορούν τις τιμές της λιανικής (βενζίνη) έχουν να κάνουν με τα περιθώρια κέρδους και όχι με τις ίδιες τιμές, ενώ ο Όμιλος είναι κατά βάση εξαγωγικός σε αγορές από τις οποίες θα εκμεταλλευτεί τις τιμές που διαμορφώνονται.

Η υποχώρηση στα επίπεδα των 13,6 ευρώ ένα ευρώ χαμηλότερα από τις υψηλές τιμές της περασμένης Παρασκευής μάλλον προκαλούν ερωτηματικά.


Nωρίτερα:

Με πτώση άνω του 3% το ελληνικό χρηματιστήριο στο ξεκίνημά του χαμηλότερα από τις 840 μονάδες. Η πτώση των τραπεζικών μετοχών καθώς και η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από την τοποθέτηση πλαφόν στη λιανική για τις ενεργειακές οδηγεί και πάλι την ελληνική αγορά στο να παρουσιάζει την χειρότερη εικόνα με πτώση που δεν συνάδει με τις διεθνείς αγορές.

Στα 7,50 ευρώ η ΔΕΗ (-7%), στα 3,6 η ΜΟΗ και στα 13,9 η Μυτιληναίος.

Η αβεβαιότητα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δείχνει να επανέρχεται μέσα σε λίγα 24ωρα, καθώς η αγορά έχει χάσει σχεδόν 100 μονάδες μέσα σε 3 συνεδριάσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης