Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Handelsblatt: «Πράσινο φως» για το γερμανικό εργοστάσιο της Tesla

Handelsblatt: «Πράσινο φως» για το γερμανικό εργοστάσιο της Tesla
Για την Tesla, η εγκαινίαση του εργοστασίου στη Γερμανία αποτελεί σημαντικό βήμα, καθώς τα περισσότερα οχήματά της που πωλούνται στην Ευρώπη, εισάγονται από την Κίνα

Εγκρίθηκε από το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου το «giga» εργοστάσιο της Tesla έξω από το Βερολίνο, σύμφωνα με το Reuters. Η γερμανική Handelsblatt μεταδίδει ότι ο πρωθυπουργός του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (4/3), όπου θα δώσει λεπτομέρειες για την έγκριση του εργοστασίου της Tesla.

Αυτό που απομένει, είναι η άδεια για να ξεκινήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και στο παρακείμενο εργοστάσιο μπαταριών στο Gruenheide. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η απόφαση αυτή δεν δίνει αμέσως το «πράσινο φως» στην Tesla να ξεκινήσει τη λειτουργία του και την παραγωγή αυτοκινήτων, καθώς θα πρέπει πρώτα να ικανοποιήσει κάποιες απαιτήσεις του υπουργείου Ενέργειας του κρατιδίου.

Οι κριτικές

Η έγκριση για το εν λόγω project συνάντησε πολλά εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών ανησυχιών και πολλών δημόσιων διαβουλεύσεων για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της λειτουργίας του. Από την άλλη πλευρά, αρκετοί είναι αυτοί, οι οποίοι επευφημούν την επένδυση της Tesla στην περιοχή, λόγω των πολλών θέσεων εργασίας που θα «γεννήσει» και τη συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη.

Τέλος, αξίζει  να αναφερθεί ότι η περίοδος αναμονής για την παράδοση των Model 3 έχει επεκταθεί έως τον Ιούλιο, το νωρίτερο. Για την Tesla, η εγκαινίαση του εργοστασίου στη Γερμανία αποτελεί σημαντικό βήμα, καθώς τα περισσότερα οχήματά της που πωλούνται στην Ευρώπη, εισάγονται από την Κίνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης