Ενέργεια

Chevron: Αύξηση του προγράμματος αγοράς ιδιων μετοχών

Chevron: Αύξηση του προγράμματος αγοράς ιδιων μετοχών
Στόχος η αύξηση των ταμειακών ροών

Η Chevron ανακοίνωσε αύξηση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών και προέβλεψε λειτουργικές ροές μέχρι το 2026, επωφελούμενη από τη μείωση του κόστους και την πρόσφατη άνοδο των τιμών της ενέργειας.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρείας παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ πρόκειται τώρα να εξαγοράσει 5-10 δισ.  δολ.  μετοχών της, σε σχέση με τον προηγούμενο στόχο μεταξύ 3-5 δισ. Δολαρίων.

"Στοχεύουμε να αυξήσουμε τις ταμειακές ροές και να επιστρέψουμε περισσότερα στους μετόχους, αξιοποιώντας τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε ενέργεια χαμηλότερου άνθρακα σε έναν κόσμο που αναπτύσσεται”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Mike Wirth.

Η εταιρεία επίσης διατήρησε τις προηγούμενες εκτιμήσεις για ετήσιες upstream δαπάνες μεταξύ 15-17 δισ. δολαρίων μέχρι το 2026, και αναμένει να μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες ανά βαρέλι κατά περισσότερο από 10% σε σχέση με τα επίπεδα του προηγουμένου έτους.

Επίσης, επιβεβαίωσε τους στόχους για μείωση του άνθρακα στις δραστηριότητες της και στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών γραμμών ενέργειας σε ανανεώσιμα καύσιμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης