Ενέργεια

Δήλωση Ζαχάροβα για Ελλάδα και φυσικό αέριο - Τι άλλο σημαίνει εκτός από δυσαρέσκεια;

Δήλωση Ζαχάροβα για Ελλάδα και φυσικό αέριο - Τι άλλο σημαίνει εκτός από δυσαρέσκεια;
Η Αθήνα ενεργά υποστηρίζει το καθεστώς κυρώσεων της ΕΕ» με στόχο «όσο το δυνατόν συντομότερα να εγκαταλειφθεί το ρωσικό φυσικό αέριο, δήλωσε η Ζαχάροβα
Σχετικά Άρθρα

Σφοδρότατη επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση μέσω της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Μεταξύ άλλων κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση πως καταστρέφει τις ρωσοελληνικές σχέσεις και χαρακτηρίζει εγκληματική την αποστολή όπλων από την Ελλάδα στην Ουκρανία.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ δήλωσε πως «η κοινή λογική έχει θυσιαστεί στα συλλογικά δυτικά σχέδια να βλάψουν τη Ρωσία με οποιοδήποτε κόστος.
Οι διμερείς σχέσεις καταστρέφονται σκόπιμα και οι ρωσοελληνικές σχέσεις, δυστυχώς, δεν αποτελούν εξαίρεση».

Μεγαλύτερη σημασία έχει η δήλωση της Ζαχάροβα για την αναφορά στο φυσικό αέριο.
Τι προκύπτει από αυτή; Κατά πρώτον ότι οι Ρώσοι είναι ενοχλημένοι από την υποκατάσταση του αερίου τους, που πραγματοποιεί η ΕΕ στο συνολο της και η Ελλάδα κατά συνέπεια.
Κατά δεύτερον ότι ενδεχομένως να είναι μια έμμεση προειδοποίηση για διακοπή των ροών, που θα είναι όμως και εξέλιξη, που θα δυσκολέψει περαιτέρω και την θέση της Ρωσίας από οικονομικής πλευράς.

Σε κάθε περίπτωση η Ρωσία, όπως ήταν αναμενόμενο, επισημοποιεί την επιδείνωση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών. Ήταν όμως κάτι το αναμένομενο από την ελληνική πλευρά, η οποία απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Από την άλλη πλευρά ο Ερντογάν  έχει εισέλθει στο παιχνίδι δυναμικά ως συνομιλητής του Πούτιν, μη έχοντας παράλληλα υποστεί και κάποια συνέπεια από την Δύση για την ουδετερότητά του.

«Για να πληγεί το ρωσικό αέριο» - Η δήλωση Ζαχάροβα

Σύμφωνα με την Zakharova, «η Αθήνα ενεργά υποστηρίζει το καθεστώς κυρώσεων της ΕΕ» με στόχο «όσο το δυνατόν συντομότερα να εγκαταλειφθεί το ρωσικό φυσικό αέριο» σημειώνοντας πως η χωρίς διακοπή προμήθειά του «ήταν παράγοντας σταθερότητας του τοπικού ενεργειακού τομέα εδώ και δεκαετίες».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, η Ρωσίδα αξιωματούχος υποστηρίζει ότι «για χάρη αόριστων και αμφίβολων στόχων, η ελληνική ηγεσία είναι έτοιμη να ακυρώσει την κοινή ιστορική κληρονομιά, την οποία μέχρι χθες χαρακτήριζε φυσικό πλεονέκτημα στη συνεργασία της με τη Ρωσία».
Το υπουργείο Εξωτερικών -αναφέρει το δημοσίευμα παραθέτοντας τη σχετική δήλωση- τονίζει και την χωρίς προηγούμενο εκστρατεία που έχει εξαπολύσει η Ελλάδα για να δυσφημίσει την πολιτική της Ρωσίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/613872/sfodri-epithesi-tis-rosias-stin-elliniki-kyvernisi-katastrefontai-oi-dimereis-sxeseis-egklimatiki-i-apostoli-oplon-stin-oukrania

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης