Ενέργεια

MacGregor (Engie): Τον επόμενο χειμώνα οι συνέπειες στην ενέργεια από τα ρωσικά αντίποινα

MacGregor (Engie): Τον επόμενο χειμώνα οι συνέπειες στην ενέργεια από τα ρωσικά αντίποινα
Από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία εκτιμάται πως οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί κατά περίπου 33%

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Engie Catherine MacGregor δήλωσε σήμερα (7/3) ότι οποιαδήποτε απόφαση να σταματήσουν οι ρωσικές εισαγωγές ενέργειας ως αντίποινα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα επηρεάσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της Γαλλίας και της Ευρώπης τον επόμενο χειμώνα.

«Ο χειμώνας πλησιάζει στο τέλος του. Το πραγματικό πρόβλημα θα ήταν τον επόμενο χειμώνα γιατί αναπληρώνουμε τα αποθέματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού», δήλωσε η MacGregor στο ραδιόφωνο France Inter.

Υπό εξέταση  νέα πετρελαϊκά  σενάρια

Το σενάριο μιας επίσκεψης του προέδρου Joe Biden στη Σαουδική Αραβία τους επόμενους μήνες προκειμένου αφενός να αποκαταστήσει τις διμερείς σχέσεις και αφετέρου να ζητήσει μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου φέρεται να εξετάζει σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Λευκός Οίκος.

Όπως μεταδίδει το Axios, «σύμβουλοι του προέδρου Biden συζητούν για μια πιθανή επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία αυτήν την άνοιξη έτσι ώστε να αποκαταστήσει τις σχέσεις και να πιέσει το Βασίλειο να παράξει περισσότερο πετρέλαιο».

 

Πάντως, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου φέρεται να δήλωσε στο Axios πως «δεν έχουμε κάποιο διεθνές ταξίδι του προέδρου να ανακοινώσουμε αυτή τη στιγμή» κάνοντας λόγο για πρόωρες εικασίες.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως η Σαουδική Αραβία είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με τις τρέχουσες υψηλές τιμές του πετρελαίου.

Άνοιγμα και στη Βενεζουέλα;

Την ίδια στιγμή δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας συζήτησαν για την χαλάρωση των κυρώσεων για το πετρέλαιο.
Όπως αναφέρεται, αρκετοί Αμερικάνοι βουλευτές πρότειναν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας να αντικαταστήσει το ρωσικό πετρέλαιο.
Εκτιμάται πως οι ΗΠΑ εισάγουν από τη Ρωσία περίπου το 10% των αναγκών τους σε πετρέλαιο και σε προϊόντα του.
Από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία εκτιμάται πως οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί κατά περίπου 33%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης