Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Πτώση 0,2% για τον Nasdaq και 0,7% για τον S&P, κέρδη 1,3% για τον energy sector - Η τεχνική εικόνα

Wall: Πτώση 0,2% για τον Nasdaq και 0,7% για τον S&P, κέρδη 1,3% για τον energy sector - Η τεχνική εικόνα

185 μονάδες έχασε ο Dow - Ο πόλεμος αποκλιμακώνεται, πληθωρισμός και μείωση ανάπτυξης μένουν

Άπώλειες στη Wall Street την Τρίτη καθώς ο S&P 500 ανακάμπτει, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι το χειρότερο sell-off μπορεί να έχει τελειώσει.Ο S&P 500 ανέκαμψε από τη χειρότερη μέρα του από τον Οκτώβριο του 2020, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι ίσως οι τιμές των μετοχών να έχουν πέσει αρκετά εν μέσω των γεωπολιτικών εντάσεων και των υψηλών τιμών των εμπορευμάτων.

Ο Dow Jones υποχώρησε 185 μονάδες ή 0,57% στις 32,631 μονάδες μετά το χειρότερο μονοήμερο sell off σε περισσότερο από ένα χρόνο.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,72% στις 4,170 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 1,38% στις 586,73 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,28% στις 12,795 μονάδες, αφού έπεσε σε bear market την προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι αμερικανικοί δείκτες έχασαν όλα τα κέρδη τους και στην επαναδιαπραγμάτευση των futures τις πρώτες πρωινές ώρες έπαιζαν μεταξύ θετικών και αρνητικών προσήμων.
Τα futures του DAX σημαντικά βελτιωμένα έκλεισαν στο +0,44% στις 13.021, ενώ οι ασιατικές αγορές ξεκίνησαν θετικά.

Παρά το γεγονός ότι όλα δείχνουν ότι ο πόλεμος είναι κοντά σε αποκλιμάκωση, με τις ρώσικες αγορές να επαναδιαπραγματεύονται από σήμερα 9/3, η Credit Suisse τεχνικά βλέπει τον S&P μέχρι τις 3.850 μονάδες.
Παράλληλα πληθωρισμός και μείωση ανάπτυξης τα βασικά προβλήματα των οικονομιών, με τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται από τις κυρώσεις, όπως αυτό της διαπραγμάτευσης του νικελίου.



wall_3.JPG



Οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις αυξανόμενες τιμές των εμπορευμάτων και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης που προέρχονται από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου, της βενζίνης, του φυσικού αερίου και των πολύτιμων μετάλλων όπως το νικέλιο και το παλλάδιο τροφοδοτούν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης εν μέσω διογκούμενου πληθωρισμού.

Το αμερικανικό αργό WTI εκτινάχθηκε έως και 7% πάνω από τα 128 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη, καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

wall2_12.JPG

Ο ενεργειακός τομέας ήταν ένα φωτεινό σημείο την Τρίτη εν μέσω της ανόδου των τιμών του πετρελαίου. Οι μετοχές της Chevron και της Exxon σημείωσαν άνοδο 5% και 2,5% η καθεμία αντίστοιχα. Επιπλέον, τα αποθέματα ηλιακής και άλλης καθαρής ενέργειας κινήθηκαν υψηλότερα καθώς η συνεχιζόμενη άνοδος των τιμών του πετρελαίου έστρεψε την εστίαση προς εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Οι Enphase Energy και SunPower κέρδισαν 14% και 21%, αντίστοιχα.

Οι αεροπορικές εταιρείες και οι κρουαζιέρες ενισχύθηκαν επίσης. Η Delta Air Lines σημείωσε άνοδο 6% και η American Airlines πάνω από 9%. Η Southwest και η United Airline κέρδισε 7%. Η Norwegian Cruise Line επίσης σημείωσε άνοδο άνω του 7%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης