Ενέργεια

Άρθρο Μητσοτάκη στο Politico για την ενεργειακή κρίση

Άρθρο Μητσοτάκη στο Politico για την ενεργειακή κρίση
Θα συνεχίσουμε να σφίγγουμε τον οικονομικό κλοιό στο καθεστώς της Ρωσίας με την επιβολή κυρώσεων λέει ο κ.Μητσοτάκης

«Σχέδιο έξι σημείων» προκειμένου να μπει ένα φρένο στην αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου στις αγορές προτείνει σε επιστολή του προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επισημαίνει πως χρειάζεται ένα πλαφόν στις τιμές του αερίου πριν από την κρίση.
Τα όσα αναφέρει στην επιστολή του προς την επικεφαλής της Κομισιόν, ο κ.Μητσοτάκης αναλύει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του περιοδικού Politico.

Θα συνεχίσουμε να σφίγγουμε τον έλεγχο στο ρωσικό καθεστώς

«Ο πόλεμος που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία έχει ήδη εκδιώξει περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους από τα σπίτια τους, έχει καταστρέψει αμέτρητες ζωές και μέσα διαβίωσης και έχει προκαλέσει θάνατο, δυστυχία και ανθρώπινο πόνο σε ασύλληπτη κλίμακα.
Μέχρι στιγμής, η διεθνής κοινότητα επικεντρώθηκε δικαίως στην υπεράσπιση της κυριαρχίας και της δημοκρατίας της Ουκρανίας και στην παροχή στρατιωτικής και ανθρωπιστικής υποστήριξης στον αγώνα της και στη βοήθεια προς τους πρόσφυγες.

Αυτά είναι θέματα για τα οποία δεν θα υποχωρήσουμε.
Όπως ακριβώς θα συνεχίσουμε να σφίγγουμε τον οικονομικό έλεγχο στο καθεστώς της Ρωσίας με την επιβολή κυρώσεων» αναφέρει ο κ.Μητσοτάκης.

788_2.JPG

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης