Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Ράλι για S&P με άνοδο 2,5% και Nasdaq με 3,7% - Πτώση 3,1% για τον energy sector

Wall Street: Ράλι για S&P με άνοδο 2,5% και Nasdaq με 3,7% - Πτώση 3,1% για τον energy sector
653 μονάδες πάνω ο Dow με άνοδο 2%
Σημαντικά κέρδη στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι τιμές των βασικών commodity ειδικά του πετρελαίου, υποχώρησαν καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο Dow Jones αυξήθηκε 652 μονάδες, ή 2%, στις 33,285 μονάδες βοηθούμενος από τα κέρδη σε Salesforce, Nike και JPMorgan.
Ο S&P 500 κέρδισε 2,57%, στις 4,277 μονάδες καταγράφοντας την καλύτερη μέρα του από τον Μάιο του 2020.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 3,18% στις 568,08 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 3,5%, στις 13,255μονάδες στην καλύτερη μέρα του από τον Νοέμβριο του 2020, ενισχυμένος από τα ισχυρά κέρδη στην τεχνολογία.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν απότομα στις απογευματινές συναλλαγές, δίνοντας στις μετοχές μια επιπλέον ώθηση. Το αργό πετρέλαιο WTI υποχώρησε περισσότερο από 12%, ή 15 δολάρια, στα 108,7 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας τη χειρότερη μέρα του από τις 26 Νοεμβρίου όπου είχε την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Απρίλιο του 2020.

Η ανάκαμψη των μετοχών ήρθε μετά την πτώση της αγοράς για τέταρτη ημέρα την Τρίτη, με τον S&P 500 και τον Dow να μαπίνουν βαθύτερα στην περιοχή διόρθωσης και τον Nasdaq να προσθέτει στις απώλειες της bear market.

Η αγορά αντιδρά στις τιμές των βασικών commodity που έχει τρομάξει τις μετοχές το τελευταίο διάστημα. Η ενέργεια και τα γεωργικά προϊόντα, ειδικότερα, έχουν εκτοξευθεί υψηλότερα εν μέσω των συγκρούσεων στην Ουκρανία, ενώ ορισμένα μέταλλα έχουν επίσης σημειώσει σημαντικά κέρδη.
Το ασήμι, ο χαλκός και η πλατίνα ήταν όλα χαμηλότερα την Τετάρτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του σιταριού ήταν απότομα χαμηλότερα, αν και το παλλάδιο συνέχισε την πορεία του υψηλότερα.

Οι ενεργειακές κινήθηκαν χαμηλότερα την Τετάρτη μετά από μια ισχυρή συνεδρίαση την Τρίτη, αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απαγόρευση των ρωσικών εισαγωγών ορυκτών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου πετρελαίου, ως απάντηση στην εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Οι κύριοι δείκτες έκλεισαν όλοι χαμηλότερα την Τρίτη. Ο Dow διέγραψε άνοδο 585 μονάδων για να κλείσει τη μέρα χαμηλότερα κατά 184 μονάδες, πέφτοντας βαθύτερα στη διόρθωσή του. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,7%, στην περιοχή διόρθωσης. Ο Nasdaq έχασε 0,2%, αφού εισήλθε σε bear market τη Δευτέρα.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης