Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκέρτσος: Νέο πακέτο για την ενεργειακή ακρίβεια - Όχι στα εθνικά πλαφόν

Σκέρτσος: Νέο πακέτο για την ενεργειακή ακρίβεια - Όχι στα εθνικά πλαφόν
Οι λύσεις πρέπει να είναι ευρωπαϊκές, πρέπει να είναι ρεαλιστικές και να είναι βιώσιμες

Νέο πρόσθετο πακέτο στήριξης για την ενεργειακή ακρίβεια θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποκάλυψε ο Άκης Σκέρτσος.

Μερικές ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου έξι σημείων που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υπουργός Επικρατείας, μέσω συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, διεμήνυσε ότι «οι λύσεις πρέπει να είναι ευρωπαϊκές, πρέπει να είναι ρεαλιστικές και να είναι βιώσιμες», σύμφωνα με το iefimerida.gr

Ο κ. Σκέρτσος απέρριψε την πρόταση της αντιπολίτευσης για εθνικό πλαφόν, αφού κάτι τέτοιο -όπως ανέφερε- «αφενός θα απομόνωνε τη χώρα και αφετέρου θα προσέθετε φορολογικά βάρη στους πολίτες».

Όμως, ο υπουργός Επικρατείας έδωσε και την είδηση πως «μέσα στις επόμενες ημέρες, την επόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός θα κάνει νέες ανακοινώσεις για ένα πρόσθετο πακέτο στήριξης».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, την Τετάρτη 9 Μαρτίου, συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Υπουργικό Συμβούλιο. Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, οι αρμόδιοι υπουργοί ανέπτυξαν τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης