Διεθνή

Υπό πολιορκία η Ουκρανία, σε απόσταση αναπνοής από το Κίεβο και τη Μαριούπολη οι Ρώσοι

Υπό πολιορκία η Ουκρανία, σε απόσταση αναπνοής από το Κίεβο και τη Μαριούπολη οι Ρώσοι
Χτυπήθηκαν για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής και οι πόλεις Λουτσκ και Ντνίπρο
Μετά τις χθεσινές άκαρπες διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov και της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba στην Τουρκία, όπου η μεν Ρωσία διεμήνυσε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις μέχρι να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει και με τη δε Ουκρανία να επισημαίνει πως δεν πρόκειται να παραδοθεί, ο ρωσικός στρατός δείχνει έντονη κινητικότητα.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, οι Ρώσοι επιχειρούν να πολιορκήσουν τις μεγάλες πόλεις του Χάρκοβο, της Μαριούπολης και του Τσερνίγκιφ ενώ με την ίδια στρατηγική προχωρούν και προς το Κίεβο, από το οποίο απέχουν πλέον μόλις 15 χιλιόμετρα.
Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τα ρωσικά στρατεύματα να είναι σε θέσεις μάχης ενώ η ουκρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου «χτυπήθηκαν» οι πόλεις Λούτσκ (στα βορειοδυτικά της Ουκρανίας) και Ννιεπρ.
 
Αναλυτές εκτιμούν πως η Ρωσία θα επιχειρήσει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αφού πρώτα έχει επιτύχει τους στόχους της στο μέτωπο των στρατιωτικών επιχειρήσεων, γεγονός που επί της ουσίας σημαίνει πως η ρωσική εισβολή θα ενταθεί με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει σε ανθρώπινες απώλειες.
Το ερώτημα είναι εάν η διπλωματία θα προλάβει τα χειρότερα και εάν ναι, σε ποιες παραχωρήσεις θα προχωρήσει στο τέλος η κυβέρνηση Zelensky.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης