Ενέργεια

Σύνοδος Κορυφής: Eνεργειακή απεξάρτηση έως το 2027 από τη Ρωσία - Προς 4ο πακέτο κυρώσεων

Σύνοδος Κορυφής: Eνεργειακή απεξάρτηση έως το 2027 από τη Ρωσία - Προς 4ο πακέτο κυρώσεων

Η  Ursula von der ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν θα επανέλθει με μία πρόταση για την ενεργειακή απεξάρτηση της ΕΕ από τη Ρωσία

Τέταρτο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία και σταδιακή ενεργειακή απεξάρτηση έως το 2027, προανήγγειλε η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen, μετά το πέρας της άτυπης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βερσαλλίες, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για μία δύσκολη διαδικασία.
Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και τον οικοδεσπότη της Συνόδου, πρόεδρο της Γαλλίας, Emanuel Macron, η von der Leyen ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν θα επανέλθει με μία πρόταση για την ενεργειακή απεξάρτηση της ΕΕ από τη Ρωσία.
 
Ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία: «Δεν θα είναι εύκολο» 

Όπως τόνισε, «έως τα τέλη Μαΐου θα προτείνουμε τη σταδιακή κατάργηση της εξάρτησής μας από το ρωσικό φυσικό αέριο, πετρέλαιο και άνθρακα έως το 2027.
Θα στηριχθεί από τους απαραίτητους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.
Και θα παρουσιάσουμε επιλογές για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να υποστηρίζει καλύτερα την πράσινη μετάβαση».
«Δεν θα είναι εύκολο, θα είναι δύσκολο.
Όπως έχω ήδη πει, χρειάζεται την υποστήριξη όλων.
Ο καθένας μπορεί να κάνει κάτι, για παράδειγμα, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας συνολικά», ανέφερε.
Η Von der Leyen ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, θα πρέπει να διερευνηθούν για πιθανά εγκλήματα πολέμου.

Πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν βυθίσει το νόμισμά της σε «ελεύθερη πτώση».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης