Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, αυξήθηκε κατά 13 σε 663 την εβδομάδα έως τις 11 Μαρτίου

 

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν αυτή την εβδομάδα εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για ένατη φορά μέσα σε 10 εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που οδήγησε τις τιμές του αργού στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά 13 σε 663 την εβδομάδα έως τις 11 Μαρτίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes Co την Παρασκευή.

Ο συνολικός αριθμός εξέδρων ανέρχεται σε 261 εξέδρες, ή 65%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά οκτώ στις 527 αυτή την εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου αυξήθηκαν πέντε στις 135, το υψηλότερο από τον Οκτώβριο του 2019.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύθηκαν πάνω από 130 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου πυροδότησε ανησυχίες για τον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό.

Ενώ οι υψηλές τιμές θα αυξήσουν τα κέρδη, οι παραγωγοί φοβούνται ότι το ακριβό πετρέλαιο θα μπορούσε επίσης να μειώσει τη ζήτηση και οι τεράστιες νέες επενδύσεις στη γεώτρηση θα παράγουν πετρέλαιο μόνο αφού περάσει η κρίση.

«Αυτό που δεν θέλουμε να κάνουμε ως εταιρεία, και δεν νομίζω ότι θέλει να κάνει κανείς στον κλάδο, είναι να προσπαθήσει να κυνηγήσει τις τιμές προς τα πάνω βραχυπρόθεσμα και αυτή η πορεία να είναι τελικά αναποτελεσματική», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chesapeake.

Παρόλο που ο αριθμός των γεωτρήσεων είναι σε ρεκόρ 19 μηνών, οι εβδομαδιαίες αυξήσεις ήταν κυρίως μονοψήφιες και η παραγωγή πετρελαίου απέχει ακόμα πολύ από τα επίπεδα ρεκόρ πριν από την πανδημία, καθώς πολλές εταιρείες εστιάζουν περισσότερο στην επιστροφή χρημάτων στους επενδυτές παρά στην ενίσχυση παραγωγή.

Παραγωγή

Η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί από 11,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2021 σε 12,0 εκατομμύρια bpd το 2022 και 13,0 εκατομμύρια bpd το 2023, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία ενέργειας. Αυτό συγκρίνεται με το ρεκόρ 12,3 εκατομμυρίων bpd το 2019.

Με τις τιμές του πετρελαίου να έχουν αυξηθεί περίπου 44% μέχρι στιγμής φέτος μετά την άνοδο κατά 55% το 2021, ένας αυξανόμενος αριθμός ενεργειακών εταιρειών δήλωσε ότι σχεδιάζει να ενισχύσει τις δαπάνες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2022 μετά τη μείωση των δαπανών γεώτρησης και ολοκλήρωσης το 2019 και το 2020.

Ωστόσο, οι παραγωγοί σχιστόλιθου είναι απίθανο να αντικαταστήσουν τις απαγορευμένες εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία λόγω έλλειψης υλικών, εξοπλισμού και εργατικού δυναμικού πετρελαιοειδών και φθίνουσας συσσώρευσης πηγαδιών που περιμένουν να ολοκληρωθούν, σύμνφωνα με αναλυτές.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης