Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: Στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών κυρώσεων Gazprom, Rosneft και Transneft - Η επόμενη μέρα

Reuters: Στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών κυρώσεων Gazprom, Rosneft και Transneft - Η επόμενη μέρα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενες τιμές στην ενέργεια μετά τις κυρώσεις που επέβαλε σε βάρος της Μόσχας για την Ουκρανία

Νέες κυρώσεις κατά των μεγαλύτερων ενεργειακών εταιρειών της Ρωσίας, Rosneft, Transneft και Gazprom, θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ που μίλησε στο Reuters, παρά τις κυρώσεις η ΕΕ δεν πρόκειται να σταματήσει την αγορά πετρελαίου από τις 3 εταιρείες.

Οι κυρώσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα μέσα στις επόμενες μέρες θα αφορούν το «πάγωμα» ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς τις 3 ρωσικές εταιρείες.

Η προειδοποίηση της Ρωσίας στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενες τιμές στην ενέργεια μετά τις κυρώσεις που επέβαλε σε βάρος της Μόσχας για την Ουκρανία, δήλωσε χθες (13/3) αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Ο Νικολάι Κόμπρινετς είπε πως η Ρωσία είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας, αλλά είναι και έτοιμη για σκληρή αντιπαράθεση στον τομέα, αν αυτό είναι απαραίτητο. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι θα μπορούσε να σημάνει αυτή η αντιπαράθεση.

Ο ίδιος δήλωσε πως η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας θα οδηγήσει την Ε.Ε. να πληρώνει τουλάχιστον τα τριπλάσια για πετρέλαιο, αέριο και ηλεκτρικό.

«Πιστεύω πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επωφεληθεί απ’ αυτό – έχουμε πιο ανθεκτικές στο χρόνο προμήθειες και πιο γερά νεύρα», δήλωσε ο Κόμπρινετς μιλώντας στο Interfax.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης