Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κάτω από τα 100 δολ/βαρέλι το πετρέλαιο - Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των τιμών του TTF

Κάτω από τα 100 δολ/βαρέλι το πετρέλαιο - Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των τιμών του TTF
ΕΕ ετοιμάζει νέες κυρώσεις κατά των μεγαλύτερων ενεργειακών εταιρειών της Ρωσίας, Rosneft, Transneft και Gazprom.

Πτωτική πορεία για το πετρέλαιο σήμερα (15/3) εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, το brent υποχωρεί 5,33% στα 101,2 δολ/βαρέλι και το αργό κατά 5,22% στα 97,63 δολ/βαρέλι. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια σημαντική υποχώρηση, η οποία καταγράφεται ία εβδομάδα μετά την άνοδό τους σε επίπεδα-ρεκόρ εξαιτίας της γενικευμένης αβεβαιότητα για τον εφοδιασμό εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Παράλληλα, η αποκλιμάκωση συνεχίζεται στις τιμές του TTF, με το συμβόλαιο Απριλίου να σημειώνει πτώση της τάξεως του 1,5% στα 112,70 ευρώ/MWh και του Μαίου -1,6% στα 112,2 ευρώ/MWh.

Κύμα κυρώσεων στις ρωσικές εταιρείες

Σημειώνεται χθες ότι σύμφωνα με το Reuters, η ΕΕ ετοιμάζει νέες κυρώσεις κατά των μεγαλύτερων ενεργειακών εταιρειών της Ρωσίας, Rosneft, Transneft και Gazprom.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ που μίλησε στο διεθνές Μέσο, παρά τις κυρώσεις η ΕΕ δεν πρόκειται να σταματήσει την αγορά πετρελαίου από τις 3 εταιρείες.

Οι κυρώσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα μέσα στις επόμενες μέρες θα αφορούν το «πάγωμα» ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς τις 3 ρωσικές εταιρείες.

Σε εγρήγορση η Ιταλία


Παράλληλα, η Ιταλία σχεδιάζει τον τρόπο απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Η χώρα έχει στα σκαριά τη δημιουργία δύο νέων υπεράκτιων μονάδων παραλαβής και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον υπουργό Οικολογικής Μετάβασης της χώρας, οι νέες μονάδες θα επιτρέψουν στην Ιταλία να προχωρήσει σε νέες προμήθειες φυσικού αερίου αλλά και LNG από άλλες χώρες και προμηθευτές, εξυπηρετώντας παράλληλα και τον ευρύτερο στόχο που έχει θέσει η Ε.Ε. προς την κατεύθυνση της δραστικής μείωσης της χρήσης ρωσικού φυσικού αερίου κατά δύο τρίτα μέχρι τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς.«Δουλεύουμε με φρενήρη ρυθμό για να διασφαλίσουμε φυσικό αέριο από διαφορετικές πηγές και θα δούμε τα αποτελέσματα πολύ σύντομα» τόνισε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης