Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Στα 95 δολ. κινείται το αργό, στα 98 δολ. το Brent

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Στα 95 δολ. κινείται το αργό, στα 98 δολ. το Brent

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 11 Μαρτίου στα 415,9 εκατομμύρια βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ και στο βασικό κόμβο ήταν επίσης υψηλότερα, κάτι που αποτελεί στήριγμα για την αγορά πετρελαίου των ΗΠΑ που ανησυχεί όλο και περισσότερο για τα χαμηλά αποθέματα.

Το πετρέλαιο υποχώρησε την Τετάρτη σε άλλη μια ασταθή συνεδρίαση, καθώς οι trader αντέδρασαν στην αναμενόμενη πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας και στην αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων.

Περί τις 20:22 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε κατά 0,95% στα 98,96 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχωρούσε 0,6% στα 95,84 δολάρα το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 11 Μαρτίου στα 415,9 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA), σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 1,4 εκατομμυρίων βαρελιών.

Επιπλέον, τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, στα 24 εκατομμύρια βαρέλια. Αναλυτές εκτιμούσαν ότι η πρόσφατη διαταραχή στον αγωγό Marathon θα μπορούσε να έχει προκαλέσει την επιστροφή των βαρελιών στο Cushing.

Παραγωγή

Οι ροές αργού στα διυλιστήρια αυξήθηκαν κατά 224.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA, με τα ποσοστά χρήσης να είναι αυξημένα κατά 1,1 ποσοστιαίες μονάδες στο 90,4%, καθώς τα διυλιστήρια αρχίζουν να αυξάνονται εν όψει του καλοκαιριού.

Η παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη στα 11,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για πτώση 1,6 εκατομμυρίων βαρελιών. Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 332.000 βαρέλια την εβδομάδα.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 438.000 βαρέλια την ημέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης