Ενέργεια

Γαλλία: Μείωση των τιμών των καυσίμων κατά 15 λεπτά το λίτρο από την 1 Απριλίου

Γαλλία: Μείωση των τιμών των καυσίμων κατά 15 λεπτά το λίτρο από την 1 Απριλίου

Τερματισμό  των εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία έως το 2027 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι η Γαλλία θέλει να τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου έως το 2027.

Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, η χώρα θα ενισχύσει την ικανότητα εισαγωγής LNG,επεσήμανε.

Επίσης από την 1 Απριλίου και για τέσσερις μήνες οι τιμές των καυσίμων θα μειωθούν κατά 15 λεπτά το λίτρο ενώ για τις επιχειρήσεις θα υπάρξει πρόσθετη βοήθεια προς αυτές που οι δαπάνες τους για ενέργεια αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 3% του τζίρου τους.

Ο  Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε σήμερα μία δέσμη μέτρων στόχος των οποίων είναι, όπως υπογράμμισε, να προστατευτούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από τις άμεσες συνέπειες της κρίσης στην Ουκρανία, αρχής γενομένης από την αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες και την ενέργεια.

Ο γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι διευκολύνσεις προς τις επιχειρήσεις οι οποίες είχαν υιοθετηθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού και οι οποίες αφορούν τις εγγυήσεις των δανείων, τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές καθώς και τις συμβάσεις περιορισμένου χρόνου εργασίας, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και κατά περίπτωση θα ενισχυθούν. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα ενίσχυσης του αγροτικού τομέα, του τομέα της αλιείας, του τομέα των μεταφορών καθώς και των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

TotalEnergies: Έκπτωση 10 σεντ ανά λίτρο στα πρατήρια

Ο Patrick Pouyanne, Διευθύνων Σύμβουλος του πετρελαϊκού κολοσσού TotalEnergies έγραψε στο Twitter ότι η εταιρεία θα εφαρμόσει έκπτωση 10 σεντ ανά λίτρο σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της στη Γαλλία από την 1η Απριλίου.

Η κίνηση της; Total  ακολουθεί την ανακοίνωση των νέων κυβερνητικών  μέτρων  για τον μετριασμό των επιπτώσεων των κυρώσεων κατά της Ρωσίας στη γαλλική οικονομία.


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης