Διεθνή

Υπό πολιορκία το Κίεβο, εκρήξεις στη δυτική Ουκρανία

Υπό πολιορκία το Κίεβο, εκρήξεις στη δυτική Ουκρανία
Για μικρή στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας το τελευταίο 24ωρο κάνουν λόγο οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας να μην έχουν αποφέρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, τη στιγμή που η βασική εκτίμηση είναι ότι οι συνομιλίες θα διαρκέσουν για αρκετό ακόμα χρονικό διάστημα, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στο μεγαλύτερο μέρος της ουκρανικής επικράτειας.
Με το Κίεβο, το Χάρκοβο, τη Μαριούπολη, το Τσερνίχιφ να τελούν εδώ και ημέρες υπό την πολιορκία και τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του ρωσικού στρατού, εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 18/3 και στα δυτικά της χώρας και συγκεκριμένα, στο Λβιβ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στόχος ήταν κτήριο κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.
 
Πάντως και παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος εισέρχεται στην 23η ημέρα, οι ρωσικές δυνάμεις μοιάζουν να είναι «κολλημένες» και να διεξαγάγουν με αρκετές δυσκολίες τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις λόγω σημαντικών ελλείψεων σε καύσιμα και τρόφιμα.
Αν και η Μόσχα υποστηρίζει πως η επιχείρηση προχωρά βάσει του σχεδιασμού, εντύπωση προκαλούν οι πληροφορίες βάσει των οποίων συνελήφθη ο Roman Gavrilov, υποδιοικητής της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς καθώς θεωρήθηκε υπεύθυνος για «διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών με αποτέλεσμα την απώλεια ζωών» και για «σπατάλη στην χρήση καυσίμων με αποτέλεσμα πολλά άρματα μάχης να μένουν στη μέση του δρόμου από καύσιμα».
Ρωσικά ΜΜΕ αποδίδουν σε άγνωστους λόγους την αποπομπή Gavrilov, αν και δεν αποκλείεται να του «χρεώνεται» η λάθος εκτίμηση για τη στήριξη που θα έδειχναν οι Ουκρανοί στη ρωσική εισβολή.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης