Ενέργεια

Μειώθηκε η ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του Nord Stream 1

Μειώθηκε η ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του Nord Stream 1

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συνέχισε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα αιτήματα των ευρωπαίων καταναλωτών

 

Οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 μειώθηκαν την Παρασκευή, σύμφωνα με υποψηφιότητες ή αιτήματα για φυσικό αέριο, ενώ οι αντίστροφες ροές στον αγωγό Yamal-Europe περιορίσθηκανκαι οι υποψηφιότητες για ροές αγωγών μέσω Ουκρανίας αυξήθηκαν.

Οι ροές προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 ήταν 58.954.743 kWh/h το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας διαχείρισης του αγωγού.Αυτό συγκρίνεται με 60.401.127 kWh/h μεταξύ 1600-1700 CET (1500-1600 GMT) την Πέμπτη.

Οι ροές ανατολικά προς την Πολωνία από τη Γερμανία κατά μήκος του αγωγού Yamal-Europe μειώθηκαν στις 1.861.963 κιλοβατώρες (kWh/h) στο συνοριακό σημείο Mallnow από περίπου 4.115.000 kWh/h την Πέμπτη, σύμφωνα με στοιχεία του χειριστή Gascade.
Οι ροές προς ανατολάς έπεφταν μέρα με τη μέρα, ενώ οι προς τα δυτικά εμφανίστηκαν για πρώτη φορά από την Τρίτη.

Ο συνήθως αγωγός προς τα δυτικά αντιστράφηκε το πρωί της Τρίτης, καθώς ο η μεταφορά φυσικού αερίου στη Γερμανία μειώθηκε στο μηδέν, ενώ οι Πολωνοί πελάτες αγόραζαν φυσικό αέριο από τη Γερμανία.

Προμήθειες

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συνέχισε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα αιτήματα των ευρωπαίων καταναλωτών.

Ο ουκρανικός διαχειριστής συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου "βλέπει" τη ρωσική διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας στους μέγιστους συμβατικούς όγκους την Παρασκευή μετά από δύο ημέρες χαμηλότερου όγκου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι υποψηφιότητες για ροές στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany αυξήθηκαν στις 873.398 μεγαβατώρες (MWh) την ημέρα την Παρασκευή από 723.949 MWh/ημέρα την Πέμπτη, σύμφωνα με στοιχεία του σλοβακικού φορέα TSO Eustream.

Οι δυτικές χώρες έχουν περιορισμένες εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης