Διεθνή

Σημάδια προόδου στις διαπραγματεύσεις βλέπει ο Ζελένσκι - Συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Μαριούπολης

Σημάδια προόδου στις διαπραγματεύσεις βλέπει ο Ζελένσκι - Συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Μαριούπολης
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου είναι δύσκολες και ορισμένες φορές χαρακτηρίζονται από έντονη αντιπαράθεση

Συνεχίζονται για ακόμη μια ημέρα οι μάχες στην Ουκρανία με τα ρωσικά στρατεύματα να επιχειρούν να καταλάβουν πόλεις «κλειδιά» και τους ουκρανούς να προβάλουν σκληρή αντίσταση. Σε τόνο συγκρατημένα αισιόδοξο, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι έκανε λόγο για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Μόσχας – Κιέβου, την ώρα που σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταφτάνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ζελένσκι: Βήμα – βήμα προχωράμε μπροστά

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου είναι δύσκολες και ορισμένες φορές χαρακτηρίζονται από έντονη αντιπαράθεση, αλλά συμπλήρωσε ότι «βήμα-βήμα προχωράμε μπροστά».

Σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ζελένσκι ανέφερε επίσης ότι περίπου 100.000 κάτοικοι βρίσκονται στην πολιορκημένη Μαριούπολη, σε απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης