Ενέργεια

Έρχεται θρίλερ με τις παραδόσεις του φυσικού αερίου - Στο +7,5% το TTF

Έρχεται θρίλερ με τις παραδόσεις του φυσικού αερίου - Στο +7,5% το TTF
Στα 108 ευρώ/MWh  έκλεισε το συμβόλαιο του Απριλίου
Σχετικά Άρθρα

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η τιμή του φυσικού αερίου καθώς σήμερα σημείωσε σημαντική άνοδο πάνω από 7% ενδεικτκό της ανησυχίας που επικρατεί στην αγορά μετά την απαίτηση της Ρωσίας η πληρωμή να γίνεται σε ρούβλια.

Στον Ολλανδικό κόμβο η τιμή του συμβολαίου TTF για τον Απρίλιο έκλεισε στα 108 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) καταγράφοντας άνοδο 7,5%.
Το συμβόλαιο του Μαϊου διαμορφώθηκε στα 110 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) με άνοδο 7,2%.
Αν και στην αρχή της συνεδρίασης η τιμή υποχώρησε κάτω από τα 100 ευρώ στην συνέχεια κινήθηκε ανοδικά καθώς έγινε γνωστό ότι οι υπουργοί Ενέργειας των G7 απέρριψαν το ρωσικό αίτημα και τόνισαν ότι οι συμφωνίες που προβλέπουν πληρωμή σε δολάρια ή ευρώ είναι έγκυρες και οι εταιρείες πρέπει να τις τηρούν.
Όλοι οι υπουργοί του G7 έχουν συμφωνήσει ότι πρόκειται για μονομερή και ξεκάθαρη παραβίαση των υφιστάμενων συμφωνιών» δήλωσε ο Robert Habeck, Γερμανός υπουργός Οικονομικών και Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Μετά την ανακοίνωση των G7 ρώσος βουλευτής μέλος της επιτροπής οικονομικής πολιτικής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) δήλωσεότι η άρνηση της G7 να καταβάλει τις πληρωμές για το ρωσικό φυσικό αέριο που προμηθεύεται σε ρούβλια μπορεί να οδηγήσει σε μια αδιαμφισβήτητη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο RIA.

Η τιμή του φυσικού αερίου για τον επόμενο μήνα TTF έφτασε σε νέο υψηλό ρεκόρ στις 7 Μαρτίου στα 227,15 ευρώ/MWh, σημειώνοντας αύξηση 1.190% σε ετήσια βάση ενώ εντός της ημέρας εκτοξεύθηκε στο υψηλό των 345 ευρώ/MWh.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης