Επικαιρότητα

Ανδρουλάκης στο OT Forum: Είμαστε η μόνη χώρα που πάμε 25% πάνω την παραγωγή ενέργειας από φυσικό αέριο

Ανδρουλάκης στο OT Forum: Είμαστε η μόνη χώρα που πάμε 25% πάνω την παραγωγή ενέργειας από φυσικό αέριο
Τις θέσεις του για την οικονομία, την ενεργειακή κρίση, αλλά και τις μετεκλογικές συνεργασίες, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στο πρώτο Συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου

Μιλώντας για την ακρίβεια που ταλανίζει και τη χώρα μας, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι το πρόβλημα των ανατιμήσεων προκύπτει μέσα από άλλους τομείς, με τον σημαντικότερο εξ αυτών να είναι η ενέργεια.

Όπως είπε, «οι επιλογές της κυβέρνησης είναι λανθασμένες και στην ενέργεια». Και εξήγησε: «Όλοι μιλάμε για απανθρακοποίηση της οικονομίας. Τα υπόλοιπα κράτη, όμως, μιλώντας για απανθρακοποίηση, δεν εννούν μόνο την απολιγνιτοποίηση, βάζοντας το φυσικό αέριο ως στρατηγικό καύσιμο. Εμείς είμαστε η μόνη χώρα που πάμε 25% πάνω στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε φυσικό αέριο» τόνισε, σημειώνοντας πως οι άλλες χώρες το απέφυγαν αυτό, ακριβώς επειδή η σύγκρουση με τη Ρωσία υποβόσκει από το 2014, δεν αφορά μόνο στην σημερινή εισβολή στην Ουκρανία»

Ο κ. Ανδρουλάκης προσέθεσε, επίσης, ότι ενώ το ΚΙΝΑΛ ζητά από τις αρχές Ιανουαρίου τη φορολόγηση στα υπερκέρδη των παραγωγών, «ο κ. Μητσοτάκης χθες ψέλλισε ‘ναι, να φορολογήσουμε’» και τόνισε πως η ΝΔ ασκεί «πολιτική για λίγους».

Ως προς την εισαγωγή πλαφόν στη λιανική τιμή των καυσίμων, υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πετάει την μπάλα στις Βρυξέλλες για τη χονδρική και για τη λιανική δεν κάνει τίποτα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.ot.gr/2022/03/30/ot-forum/ot-forum-androulakis-sosivio-se-kyvernisi-pou-vythizetai-den-prokeitai-na-doso/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης