Διεθνή

Νέες επαφές Ρωσίας - Ουκρανίας 1/4 – Διαφωνίες στο εδαφικό και δημοψήφισμα 2023

Νέες επαφές Ρωσίας - Ουκρανίας 1/4 – Διαφωνίες στο εδαφικό και δημοψήφισμα 2023
Ασαφές πότε θα υπάρξει συνάντηση Putin με Zelensky...ακόμη δεν πληρούνται οι προυποθέσεις
Παρά τις προσδοκίες ότι θα υπάρξει συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πολλά ζητήματα δεν έχουν επιλυθεί και το εδαφικό παραμένει κεφαλαιώδες ζήτημα, η Ουκρανία δεν παραχωρεί το Donbass στην Ανατολική Ουκρανία, ούτε την Κριμαία, ωστόσο για την Ρωσία αυτές οι δύο περιοχές έχουν ξεκάθαρο... καθεστώς... 
 
Εν τω μεταξύ η Ρωσία και η Ουκρανία θα συνεχίσουν τις συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης την 1η Απριλίου με στόχο να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο για ειρηνευτική συμφωνία την οποία η Ουκρανία έχει αναφέρει ότι θα θέσει σε εθνικό δημοψήφισμα για το 2023... ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία και πολλά ζητήματα αποτελούν σημεία τριβών.
Η Ρωσία και η Ουκρανία θα συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες τους μέσω τηλεδιάσκεψης την 1η Απριλίου, δήλωσε υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος μετά το τέλος του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων στην Τουρκία.
Ενώ η Ουκρανία πρότεινε να συναντηθούν ο ρώσος Πρόεδρος Putin και ο Ουκρανός Zelensky… η Ρωσία απάντησε ότι χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά για ένα προσχέδιο συνθήκης.
Την ίδια στιγμή η δήλωση του Ramzan Kadyrov, του αρχηγού της ρωσικής δημοκρατίας της Τσετσενίας προβληματίζει «ο Putin δεν θα σταματήσει αυτό που ξεκίνησε» πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα των διαπραγματεύσεων και της ειρηνευτικής προσπάθειας.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης