Ενέργεια

Ο Peskov για τον μηχανισμό πληρωμής προμηθειών φυσικού αερίου με ρούβλια και τα «στραβά μάτια» στη Γερμανία

Ο Peskov για τον μηχανισμό πληρωμής προμηθειών φυσικού αερίου με ρούβλια και τα «στραβά μάτια» στη Γερμανία
Ο Peskov υποστήριξε ότι το σχέδιο αυτό θα παρουσιαστεί δημόσια πολύ σύντομα
Ο μηχανισμός για την πληρωμή των προμηθειών φυσικού αερίου με ρούβλια είναι έτοιμος υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι αλλαγές να παρουσιαστούν ενδεχομένως και εντός της ημέρας.

Όπως είπε ο Peskov, ο μηχανισμός αυτός θα παρουσιαστεί σύντομα.
«Ναι είναι αλήθεια» είπε ο Peskov, ερωτηθείς για το εάν έχει παρουσιαστεί στον Putin το σχέδιο πληρωμής σε ρούβλια.
 
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Putin είχε ζητήσει ο μηχανισμός αυτός να είναι έτοιμος έως τις 31 Μαρτίου.
Ο Peskov υποστήριξε ότι το σχέδιο αυτό θα παρουσιαστεί δημόσια πολύ σύντομα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, ενώ επισήμανε πως η Ρωσία δεσμεύεται να τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμφωνίες που έχει υπογράψει για την προμήθεια φυσικού αερίου.

Εξαίρεση για Γερμανία;

Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε η τοποθέτηση του Peskov ότι παράλληλα εξετάζεται ένα σχήμα, σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία θα μπορεί να πληρώσει σε ξένο νόμισμα για το φυσικό αέριο.Βάσει του σχεδίου αυτού, όπως είπε ο Peskov, η Γερμανία θα μπορεί να αγοράζει φυσικό αέριο σε ξένο νόμισμα μέσω της Gazprombank, το οποίο στη συνέχεια θα μετατρέπεται σε ρούβλια.

Ο Peskov υποστήριξε ότι ο Maxim Oreshkin, σύμβουλος του προέδρου Putin, εξήγησε αναλυτικά στη γερμανική πλευρά τους όρους της πληρωμής του φυσικού αερίου σε ρούβλια, κατόπιν της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz.

«Δόθηκαν πολύ λεπτομερείς εξηγήσεις, αλλά προκειμένου να δοθούν περισσότερες επεξηγήσεις σε πιο εξειδικευμένο επίπεδο, ο πρόεδρος Putin ζήτησε από τον σύμβουλο του Oreshkin, να καλέσει τον Kukis, τον οικονομικό σύμβουλο του Γερμανού καγκελάριου, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, κάτι που ο Oreshkin έπραξε» υπογράμμισε ο Peskov.
Παράλληλα έγινε γνωστό ότι ο Putin είχε τηλεφωνική επικοινωνία για αυτό το θέμα και με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron και με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Mario Draghi.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης