Ενέργεια

Το «παρών» Μ. Τσάκα στην αυριανή (6/4) κρίσιμη συνεδρίαση της GEODE στις Βρυξέλλες

Το «παρών» Μ. Τσάκα στην αυριανή (6/4) κρίσιμη συνεδρίαση της GEODE στις Βρυξέλλες
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της GEODE θα βρεθεί το φλέγον ζήτημα της ευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης

Κρίσιμη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το Δ.Σ. της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εταιριών Διανομής Ενέργειας «GEODE» αύριο στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή, εκ μέρους της Ελλάδας, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ και εκλεγμένου μέλους του Δ.Σ. της GEODE, Μάριου Τσάκα.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της GEODE θα βρεθεί το φλέγον ζήτημα της ευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης, η οποία ανατροφοδοτείται από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και οι επιπτώσεις στους πολίτες και τους Διαχειριστές Ενεργειακών Δικτύων. Στο πλαίσιο αυτό, θα προσδιοριστούν τα γενεσιουργά αίτια της ενεργειακής κρίσης και θα αναλυθεί σε βάθος η κοινή ευρωπαϊκή δράση «REPowerEU», η οποία εξαγγέλθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 8 Μαρτίου 2022, για οικονομικά προσιτή, εξασφαλισμένη και βιώσιμη ενέργεια.

Επίσης, στη συνεδρίαση της GEODE θα αξιολογηθούν οι θέσεις και τα μέτρα της Διακήρυξης των Βερσαλλιών που εξέδωσαν οι ηγέτες της Ε.Ε. στις 10-11/03/2022, ενώ θα συζητηθούν οι προτάσεις της Ε.Ε. οι οποίες εστάλησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο στις 23/03/2022 για τη λήψη άμεσων μέτρων και τις προετοιμασίες για τον επόμενο χειμώνα προκειμένου να διασφαλιστούν ασφάλεια εφοδιασμού και προσιτές τιμές ενέργειας.

Τέλος, θα εξετασθεί το προσχέδιο του ACER, του Οργανισμού Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τη βελτιστοποίηση της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, με την ιδιότητα του μέλους της Ειδικής Επιτροπής του Δ.Σ., θα συμμετάσχει στις εργασίες για την αναθεώρηση της στρατηγικής της GEODE.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης