Sven Utermohlen: Ο νέος πρόεδρος της WindEurope είναι ο CEO της RWE Renewables

Sven Utermohlen: Ο νέος πρόεδρος της WindEurope είναι ο CEO της RWE Renewables
Η θητεία του νέου προέδρου της WindEurope ορίζεται στους 18 μήνες

Το διοικητικό συμβούλιο της WindEurope εξέλεξε τον διευθύνοντα σύμβουλο της RWE Renewables, Sven Utermohlen, ως νέο πρόεδρό της για θητεία 18 μηνών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope, Giles Dickson, δήλωσε: «Η WindEurope εξέλεξε έναν εξαιρετικά έμπειρο και ικανό Διευθύνοντα Σύμβουλο για να υπηρετήσει την Ένωση από την θέση του Προέδρου για τους επόμενους 18 μήνες».

Από την πλευρά του, ο Utermohlen σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: «Είμαι υπερήφανος που εκλέχθηκα να εκπροσωπήσω την αιολική βιομηχανία της Ευρώπης – μια βιομηχανία με σημαντική συμβολή στην δημιουργία θέσεων εργασίας, στην καινοτομία και την οικοδόμηση ενός μέλλοντος με χαμηλές εκπομπές άνθρακα».

Η ταχύτερη ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν εμείς θέλουμε να επιτύχουμε τους ευρωπαϊκούς κλιματικούς στόχους και τον στόχο για μεγαλύτερη ενεργειακή κυριαρχία και αυτονομία. Η Πράσινη Συμφωνία είναι επιτακτική ανάγκη για το κλίμα και την ασφάλεια. Η αιολική βιομηχανία είναι αποφασισμένη να προσφέρει, ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης