Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 2,2% για τον Nasdaq, 1,2% για τον S&P και 1,4% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 2,2% για τον Nasdaq, 1,2% για τον S&P και 1,4% για τον energy sector
279 μονάδες έχασε ο Dow
Υποχώρηση στη Wall Street την Τρίτη, αφού η Lael Brainard στέλεχος της Federal Reserve διεμήνυσε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να υιοθετήσει μια πιο επιθετική προσέγγιση για να σφίξει την πολιτική για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.


Ο Dow Jones έχασε 279 μονάδες ή 0,80% στις 34,641 μονάδες
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,25% στις 4,525 μονάδες μετά από δύο συνεχόμενες ημέρες κερδών
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,49% στις 578,53 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 2,26% στις 14,204 μονάδες, μετά από άνοδο 1,9% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

«Τελικά, όπως φαίνεται, η οικονομία θα επιβραδυνθεί, η χρηματιστηριακή αγορά πρέπει να το αντικατοπτρίζει αυτό», δήλωσε ο Mark Zandi, επικεφαλής οικονομολόγος της Moody's στο CNBC την Τρίτη. «Επομένως, περιμένω ότι η χρηματιστηριακή αγορά θα έχει λίγους δύσκολους μήνες, καθώς τελικά θα προσαρμόζεται σε αυτό που κάνει η Fed και θα κάνει στο μέλλον».

Αφού ξεκίνησαν την ημέρα ελαφρώς θετικά, οι μετοχές υποχώρησαν και τα επιτόκια έφτασαν στα υψηλά τους, αφού η Brainard η οποία θεωρείται συνήθως ένα από τα πιο διακεκριμένα στελέχη της Fed, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να συρρικνώσει τον ισολογισμό της «ταχέως» για να μειώσει τον πληθωρισμό.
«Ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και υπόκειται σε ανοδικούς κινδύνους», τόνισε επισημαίνοντας ότι η Fed χρειάζεται επίσης σταθερό ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε στο 2,56% μετά τα σχόλιας, το υψηλότερο επίπεδό της από τον Μάιο του 2019.

Οι μετοχές της τεχνολογίας κινήθηκαν χαμηλότερα. Η Nvidia έχασε 3% ενώ η Amazon και η Tesla υποχώρησαν και οι δύο. Ωστόσο, το Twitter κέρδισε 3% σμετά από άνοδο 27% τη Δευτέρα, αφού ο Elon Musk δήλωσε ότι θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μια μέρα μετά την αποκάλυψη μεριδίου 9,2% στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν καθώς οι αυξανόμενες ανησυχίες ότι νέα κρούσματα κορωνοϊού θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τη ζήτηση αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για την προσφορά αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη σχεδιάζουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία για τα φερόμενα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent υποχώρησαν 1,15% στα 106,29 δολάρια. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε 1,28% στα 101,96 δολάρια το βαρέλι.

Οι κινεζικές αρχές επέκτειναν το lockdown στη Σαγκάη για να καλύψει το σύνολο των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων του οικονομικού κέντρου, παρά την αυξανόμενη οργή για τους κανόνες καραντίνας στην πόλη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης