Επικαιρότητα

Αξιολόγηση: «Κλειδώνει» η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία

Αξιολόγηση: «Κλειδώνει» η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία
Στη σημερινή συνάντηση με τους θεσμούς θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από την ελληνική πλευρά για τις επόμενες κινήσεις στο θέμα της ακρίβειας

Με εξπρές διαδικασίες και σε χαλαρούς ρυθμούς αναμένεται να ολοκληρωθεί η 14η και τελευταία μεταμνημονιακή αξιολόγηση σήμερα από τους θεσμούς που διεξάγεται εν μέσω πληθωριστικής κρίσης και ισχυρών αβεβαιοτήτων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Παρά τις «ουρές» στις μεταρρυθμίσεις η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία έχει κλειδώσει για τον Αύγουστο με αποτέλεσμα η σημερινή αξιολόγηση να είναι τυπικού χαρακτήρα, ενώ δεν θα υπάρξει πρόβλημα και με τη δόση των 747 εκατ. ευρώ που θα εκταμιευτεί κανονικά τον Ιούνιο. Σε ό,τι αφορά τη δόση που εκκρεμεί από το 2019 και είναι ισόποση, αυτή τελικά δεν θα δοθεί ταυτόχρονα αλλά θα αποδεσμευτεί με τις πρώτες εξετάσεις που θα δώσει η χώρα σε καθεστώς πια απλής εποπτείας, πιθανότατα τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της «επόμενης μέρας» για την Ελλάδα θα συζητηθεί στη συνάντηση (διά ζώσης) που θα έχει το οικονομικό επιτελείο με την ευρωπαϊκή τρόικα (E.E., ESM, EKT), στη διάρκεια της οποίας θα οριστικοποιηθούν τα προαπαιτούμενα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα για να περιληφθούν στην τελευταία έκθεση των θεσμών για την ενισχυμένη εποπτεία, η οποία θα δημοσιευθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης