Ενέργεια

Αύριο (7/4) η επίσκεψη Σκρέκα – Simson στη Ρεβυθούσα

Αύριο (7/4) η επίσκεψη Σκρέκα – Simson στη Ρεβυθούσα
Η ξενάγηση της Επιτρόπου στον τερματικό σταθμό LNG της Ρεβυθούσας έχει συμβολικό χαρακτήρα , λόγω του ρόλου που καλείται να παίξει το LNG και οι τερματικοί σταθμοί

Την Πέμπτη 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ενέργειας, Kadri Simson, στις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Υπουργού και της Ευρωπαίας Επιτρόπου στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

H Eλλάδα με τη λειτουργία των νέων FSRU και την αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών φυσικού αερίου μπορεί να μετατραπεί σε Hub στην περιοχή της Νοτιο- Ανατολικής Ευρώπης. Μέσω της Ελλάδας μπορεί να φτάσει στην Ευρώπη αέριο από την Κασπία, την Ανατολική Μεσόγειο και LNG από διάφορες πηγές καλύπτοντας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων, το 20% των ποσοτήτων που εισάγει σήμερα η Ευρώπη από την Ρωσία.

Εξάλλου οι αναλύσεις του Foreign Policy, που έχει δημοσιεύσει στην αρθρογαφία του το WEN έχουν δώσει μεγάλη σημασία στα FSRU που κατασκευάζονται στην Ελλάδα και στον ρόλο που θα παίξουν σαν υποδοχέας και θεματοφύλακας του αμερικανικού LNG.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το ρεπορτάζ του WEN

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης