Διεθνή

Ο πλήρης έλεγχος του Donbass στόχος των Ρώσων - Βομβαρδισμοί σε Μαριούπολη, Χάρκοβο

Ο πλήρης έλεγχος του Donbass στόχος των Ρώσων - Βομβαρδισμοί σε Μαριούπολη, Χάρκοβο
ΗΠΑ: Οι Ουκρανοί μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο - Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις
Με απώτερο στόχο να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την περιοχή του Donbass – δηλαδή τις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία – όπου υπάρχει έντονο φιλορωσικό στοιχείο, επιχειρούν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας, τη στιγμή που δεν διαφαίνεται καμία σημαντική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας.

Αυτό άλλωστε παραδέχθηκε τόσο ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, ο οποίος είπε ότι μετά τη σφαγή στη Bucha, δεν υπάρχει και ιδιαίτερη διάθεση για συνομιλίες με τους Ρώσους όσο και το Κρεμλίνο, το οποίο μέσω του Dmitry Peskov, υποστήριξε πως οι διαπραγματεύσεις προχωρούν αργά και χωρίς την απαραίτητη δυναμική και ενέργεια.

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι εξελίξεις στο στρατιωτικό μέτωπο είναι αυτές που εξακολουθούν να διαμορφώνουν την επόμενη ημέρα στην Ουκρανία.
Με το ρωσικό στρατό να ετοιμάζεται για μια μεγάλη επίθεση στο Donbass και με τις μάχες σώμα με σώμα να συνεχίζονται στη Μαριούπολη για τον έλεγχο της πόλης, είναι προφανές πως κύριο μέλημα των Ρώσων είναι να εξασφαλίσουν τον περίφημο χερσαίο διάδρομο κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας που θα συνδέει την Κριμαία με το Donbass και με τη Ρωσία.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης