Ενέργεια

Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο η απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου

Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο η απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου
Η διάταξη της απαγόρευσης εισαγωγής πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα και άλλων ενεργειακών προϊόντων από τη Ρωσία, έγινε δεκτή με ψήφους 100-0 από τη Γερουσία.

Εγκρίθηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ η διάταξη για την απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία, σύμφωνα με αναφορά του CNBC. Πρόκειται για το τελευταίο μέτρο στην προσπάθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ να απομονώσει οικονομικά και να τιμωρήσει το Κρεμλίνο για την απρόκλητη εισβολή του στην Ουκρανία.

Η εν λόγω διάταξη της απαγόρευσης εισαγωγής πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα και άλλων ενεργειακών προϊόντων από τη Ρωσία, έγινε δεκτή με ψήφους 100-0 από τη Γερουσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή κωδικοποιεί την εντολή του Αμερικανού προέδρου σε νόμο, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η ανατροπή της για έναν μελλοντικό πρόεδρο.

«Αυτό το πακέτο κυρώσεων  έχει να κάνει με κάθε εργαλείο οικονομικής πίεσης στον Vladimir Putin και τους ολιγάρχες συντρόφους του. Η Ρωσία του Putin δεν αξίζει να είναι μέρος της οικονομικής τάξης που υπάρχει από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» τόνισε χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής Ron Wyden, D-Ore.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης