Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τριμερής στο Ισραήλ με παρουσία Ξιφαρά, Μανουσάκη – Η πρόταση Ρήγα

Τριμερής στο Ισραήλ με παρουσία Ξιφαρά, Μανουσάκη – Η πρόταση Ρήγα
Τα θέματα φορούν στην ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας των τριών χωρών

Με στόχο την επανεξέταση του EastMed μεταξύ άλλων γίνεται σήμερα (11/4) η Τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και παρά το γεγονός ότι η Victoria Nuland απέκλεισε τον αγωγό, ενώ ο Ισραηλινός πρέσβης ανέφερε ότι για αυτό θα αποφασίσουν οι χώρες που τις αφορά.

Ο κ. Σκρέκας θα συζητήσει με τους ομολόγους του από το Ισραήλ και την Κύπρο, Karine Elharrar και Νατάσα Πηλείδου, θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας των τριών χωρών.

Στην αποστολή συμμετέχει ο Διευθύνων του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης, με στόχο την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου – Αττικής που αφορά το project του EuroAsia.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, παρών είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Κ. Ξιφαράς, καθώς η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με την Edison έχει αναλάβει μικρότερο αλλά ομοειδές project μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Πρόκειται για το IGI Poseidon.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετέχει και ο Μαθιός Ρήγας της Energean, ο οποίος έχει μισθώσει θαλάσσιες παραχωρήσεις στην ισραηλινή ΑΟΖ και μεταξύ άλλων ετοιμάζεται για την παραγωγή φυσικού αερίου του κοιτάσματος Καρίς.

Η πρόταση που έχει καταθέσει ο κ. Ρήγας με την προϋπόθεση ότι η γεώτρηση που λαμβάνει χώρα στην «Αθηνά», Οικόπεδο 12 στο Ισραήλ θα αποφέρει αποτελέσματα, είναι να δημιουργηθεί αγωγός διασύνδεσης Ισραήλ – Κύπρου.Από εκεί και πέρα, εφόσον προχωρήσουν οι υποδομές στο Βασιλικό, με την ολοκλήρωση του FSRU, καθώς υπάρχουν προβλήματα με τους Κινέζους, δίνεται η δυνατότητα εξαγωγής αερίου προς την Ευρώπη.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης