Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Gazprom: Κανονικά οι ροές φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας

Gazprom: Κανονικά οι ροές φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας
Τα αιτήματα ανήλθαν σε 95 εκατομμύρια κυβικά μέτρα για τις 11 Απριλίου

Η ρωσική κρατική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom συνέχισε να προμηθεύει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας σήμερα (11/4), ανταποκρινόμενη στις παραγγελίες των Ευρωπαίων καταναλωτών, σύμφωνα με το Reuters.

Τα αιτήματα ανήλθαν σε 95 εκατομμύρια κυβικά μέτρα για τις 11 Απριλίου, ανέφερε παράλληλα το Interfax, επικαλούμενο τον φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού φυσικού αερίου της Ουκρανίας.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Draghi  θα επισκεφθεί την Αλγερία για να υπογράψει συμφωνία για την αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου, καθώς η Ρώμη εντείνει τις προσπάθειες για την αξιοποίηση εναλλακτικών ροών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι συζητήσεις των ΥΠΕΞ

Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν σήμερα στο Λουξεμβούργο επιλογές για τη χορήγηση περαιτέρω υποστήριξης στην Ουκρανία, που συνεχίζει να υφίσταται επίθεση της Ρωσίας από την 24η Φεβρουαρίου.

Ακόμη, θα συζητηθούν πιθανές περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται η επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Ήδη, έχει αποφασιστεί να απαγορευθούν οι εισαγωγές ρωσικού άνθρακα στην ΕΕ. Κατά υπολογισμούς του ινστιτούτου μελετών Bruegel, καθημερινά στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να καταναλώνεται ρωσικό πετρέλαιο αξίας περίπου 450 εκατομμυρίων ευρώ.

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης