EDPR και Meta επεκτείνουν τη συνεργασία τους μέσω μακροπρόθεσμης σύμβασης για ένα νέο ηλιακό πάρκο στο Τέξας

EDPR και Meta επεκτείνουν τη συνεργασία τους μέσω μακροπρόθεσμης σύμβασης για ένα νέο ηλιακό πάρκο στο Τέξας
Το εκτελεσθέν PPA 156-MW θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη και την ενδεχόμενη κατασκευή του ηλιακού πάρκου 240-MW Cattlemen, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023
Η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, μέσω της πλήρως ελεγχόμενης θυγατρικής της EDP Renewables North America LLC (EDPR NA), και η Meta υπέγραψαν μακροπρόθεσμη συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) για 156 MW από το ηλιακό πάρκο Cattlemen Solar Park συνολικής ισχύος 240 MW, στην κομητεία Milam, που βρίσκεται στο κεντρικό Τέξας.

Η EDPR NA έχει αναπτύξει και πρόκειται να κατασκευάσει, να κατέχει και να λειτουργεί το Cattlemen Solar Park, το οποίο έχει εκτιμώμενη κεφαλαιακή επένδυση περίπου 280 εκατομμυρίων δολαρίων και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023. Το Cattlemen θα προσφέρει οικονομικά οφέλη μέσω της καταβολής πληρωμών σε τοπικούς γαιοκτήμονες, μέσω των φόρων που καταβάλλονται για τη στήριξη βασικών κοινοτικών υπηρεσιών και μέσω ευκαιριών απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κατασκευής και λειτουργίας του έργου. Επιπλέον, το έργο θα τροφοδοτεί ετησίως με ενέργεια το ισοδύναμο περισσότερων από 37.000 μέσων κατοικιών στο Τέξας και θα εξοικονομεί περίπου 304 εκατομμύρια γαλόνια νερού ετησίως.

Το Cattlemen σηματοδοτεί το δεύτερο PPA που έχουν συνάψει η EDP Renewables και η Meta, με το πρώτο να είναι ένα PPA 139-MW για το αιολικό πάρκο Headwaters II συνολικής ισχύος 200-MW στην Ιντιάνα. Οι εταιρείες συνεργάζονται επίσης στο ηλιακό πάρκο Randolph 200-MW της EDPR, όπου ολόκληρη η δυναμικότητα του έργου θα αφιερωθεί στην υποστήριξη του κέντρου δεδομένων της Meta, στη Mesa της Αριζόνα. Συνολικά, η EDPR και η Meta συνεργάζονται για να τροφοδοτήσουν το δίκτυο με 495 MW ανανεώσιμης ενέργειας, ενισχύοντας τον στόχο της Meta να υποστηρίζει τις παγκόσμιες δραστηριότητές της με 100 τοις εκατό ανανεώσιμη ενέργεια.

«Καθώς η παγκόσμια υποδομή μας συνεχίζει να αναπτύσσεται, συνεργασίες όπως αυτή με την EDP Renewables είναι για εμάς όλο και πιο σημαντικές για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μας σε θέματα βιωσιμότητας», δήλωσε η Urvi Parekh, Επικεφαλής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Meta. «Η επένδυση στις τοπικές κοινότητες είναι σημαντική για εμάς και είμαστε υπερήφανοι που αυτό το έργο φέρνει νέα ηλιακή ενέργεια στο δίκτυο, προσφέρει θέσεις εργασίας στην κατασκευή και συμβάλλει στην εξοικονόμηση νερού σε τοπικό επίπεδο.»

«Η EDP Renewables βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί, για μία ακόμη φορά, με την Meta σε ένα επιπλέον έργο ανανεώσιμης ενέργειας», δήλωσε ο Miguel Stilwell d'Andrade, Διευθύνων Σύμβουλος της EDP & EDPR. «Έργα όπως το Cattlemen Solar Park ενισχύουν τη δέσμευσή μας για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης, παρέχοντας παράλληλα καθαρή ενέργεια και οικονομική στήριξη και ευκαιρίες στις τοπικές κοινότητες όπου δραστηριοποιούμαστε.»

Η EDP Renewables είναι ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Τέξας. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία κατέχει και λειτουργεί στην εν λόγω πολιτεία έξι έργα αιολικής ενέργειας συνολικής ισχύος 1.089 MW, τα οποία παράγουν ηλεκτρική ενέργεια ισοδύναμη με την κατανάλωση περισσότερων από 236.000 μέσων κατοικιών στο Τέξας. Μέσω των έργων της, καθώς και των κεντρικών γραφείων της στη Βόρεια Αμερική στο Χιούστον, η EDP Renewables έχει συμβάλει σημαντικά στην οικονομία του Τέξας, μέσω των περισσότερων από 550 Τεξανών που απασχολεί και των εκτιμώμενων επενδύσεων κεφαλαίου ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης