Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μπένος (Cenergy): «Στηρίζουμε αποτελεσματικά την ενεργειακή ασφάλεια και τη μετάβαση στις ΑΠΕ»

Μπένος (Cenergy): «Στηρίζουμε αποτελεσματικά την ενεργειακή ασφάλεια και τη μετάβαση στις ΑΠΕ»

 

Η Cenergy Holdings συμμετέχει στο session «Greening the grid» στο Delphi Economic Forum VII

Στην ενεργό συνεισφορά, αλλά και στις σημαντικές δυνατότητες της Cenergy Holdings να στηρίξει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και να συνδράμει αποτελεσματικά στην ενεργειακή μετάβαση, αναφέρθηκε ο κ. Αλέξανδρος Μπένος, CFO της Cenergy Holdings κατά την ομιλία του στο πάνελ με θέμα «Greening The Grid» του Delphi Economic Forum που ολοκληρώθηκε τo Σάββατο 9 Απριλίου. «Στη Cenergy Holdings διαθέτουμε τη γνώση, την τεχνολογία και την εμπειρία προς την κατεύθυνση της ενεργειακής ασφάλειας και της αποτελεσματικής διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μας μίγμα. Παρέχουμε όχι μόνο προηγμένες τεχνολογικά λύσεις, αλλά και ώριμες, με την έννοια ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις, η αιολική ενέργεια και τα πλωτά αιολικά πάρκα

«Χρησιμοποιώντας την πλέον σύγχρονη τεχνολογία συνδέουμε τις νησιωτικές περιοχές με το κεντρικό δίκτυο της Ελλάδας, ώστε να πάψει η αυτόνομη παραγωγή ηλεκτρισμού από ντίζελ και να εξασφαλιστεί αδιάκοπη παροχή ενέργειας σε όλες τις γωνιές της πατρίδας μας. Το πλέον γνωστό στους περισσότερους Έλληνες και πρόσφατο έργο μας αφορά στην κατασκευή και εγκατάσταση μιας από τις πλέον απαιτητικές διασυνδέσεις δικτύου διεθνώς, αυτής της Κρήτης με την Πελοπόννησο, αναφορικά με το μέγιστο βάθος εγκατάστασης και το μεγάλο ενιαίο μήκος καλωδίου. Ωστόσο μόνο ένα μικρό μέρος των projects της Cenergy Holdings αφορά στη χώρα. Δραστηριοποιούμαστε άλλωστε σε περίπου 70 χώρες του κόσμου» επεσήμανε ο κ. Μπένος κατά την ομιλία του. Και συμπλήρωσε: «Σε ό,τι αφορά το ζητούμενο της ενεργειακής ασφάλειας, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά συνολικά της Ευρώπης, η συνεισφορά του δικού μας κλάδου είναι καθοριστική. Είτε αυτό π.χ. αφορά στην δρομολογούμενη ηλεκτρική διασύνδεση με την Αίγυπτο, είτε την εκμετάλλευση θαλάσσιων αιολικών πάρκων και ειδικά της καινοτόμου τεχνολογίας των πλωτών. Διαθέτουμε την τεχνολογία και την εμπειρία προς αυτήν την κατεύθυνση. Βασική προϋπόθεση είναι η επιτάχυνση των απαιτούμενων χωροταξικών και νομοθετικών πλαισίων.»
Αναφερόμενος ειδικότερα στην αιολική ενέργεια, ο CFO της εταιρείας σημείωσε την κορυφαία εξειδίκευση και τεχνογνωσία της Cenergy Holdings στον τομέα αυτό: «Υποστηρίζουμε τα έργα παγκοσμίων ηγετών στα αιολικά, με πρόσφατο παράδειγμα το Doggerbank στο Ηνωμένο Βασίλειο, το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, στο οποίο η εταιρεία μας είναι ο μοναδικός προμηθευτής inter-array καλωδίων. Στη Cenergy Holdings στηρίζουμε έργα προσανατολισμένα στην αιολική ενέργεια. Και αναφέρω ξεχωριστά την αιολική ενέργεια γιατί είναι η μόνη ΑΠΕ που μπορεί να επεκταθεί γρήγορα σε μεγάλη κλίμακα ενώ, επιπρόσθετα, η Ελλάδα διαθέτει μεγάλο αιολικό δυναμικό προς αξιοποίηση».

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Cenergy Holdings

Ο κ. Μπένος αναφέρθηκε τέλος στην ενσωμάτωση περιβαλλοντικών πολιτικών στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας. «Η Cenergy Holdings έχει φροντίσει εδώ και χρόνια να προσαρμοστεί στα δεδομένα της ενεργειακής μετάβασης. H διοίκηση της Cenergy Holdings έχει ενσωματώσει στην πολιτική της, στον στρατηγικό σχεδιασμό των εταιρειών της, δράσεις που ανταποκρίνονται στις αντίστοιχες προκλήσεις και διασφαλίζουν την αναπτυξιακή της προοπτική. Αναλάβαμε την ευθύνη για τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, όχι μόνο κατά την παραγωγή των προϊόντων μας, αλλά σχεδιάζοντας τεχνολογικές λύσεις που θα επιτρέψουν το συνολικό μετασχηματισμό της οικονομίας σε μία οικονομία ουδέτερου άνθρακα, σε συνεργασία με τους προμηθευτές και τους πελάτες μας».
Ο κ. Μπένος επεσήμανε, μάλιστα, τη δέσμευση της Hellenic Cables, του κλάδου καλωδίων της εταιρείας, να θέσει συγκεκριμένους στόχους σε ορίζοντα 5 έως 10 ετών, ταυτόχρονα με την επιδίωξη για μηδενικές ισοδύναμες εκπομπές άνθρακα το αργότερο μέχρι το 2050, σύμφωνα με το επιστημονικό πρότυπο SBTi Net-Zero.

wwww.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης