Ενέργεια

Τα εύσημα της ρωσικής Βουλής στην Gazprom - Κάλεσμα για νέες κυρώσεις

Τα εύσημα της ρωσικής Βουλής στην Gazprom - Κάλεσμα για νέες κυρώσεις
Σήμερα (27/4) είναι προγραμματισμένη στις 15.30 σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του φυσικού αερίου με τη Ρωσία να προκαλεί ντόμινο εξελίξεων στην Ευρώπη, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της να κλείσει τις στρόφιγγες για Βουλγαρία και Πολωνία.

Μάλιστα, πρόεδρος της ρωσικής βουλής υποστήριξε ότι η Gazprom έλαβε τη σωστή απόφαση, όταν διέκοψε πλήρως τις προμήθειες αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία, και κάλεσε τη Μόσχα να πράξει το ίδιο και με άλλες «μη φιλικές» χώρες.

«Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με άλλες χώρες που είναι μη φιλικές προς εμάς», έγραψε στο λογαριασμό του στο Telegram ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν, πρόεδρος της Δούμας.

Η ελληνική αντίδραση

Σημειώνεται ότι σήμερα (27/4) είναι προγραμματισμένη στις 15.30 σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και τις ευρύτερες επιπτώσεις που προκαλούν οι χθεσινές (26/4) αποφάσεις της Ρωσίας.

Σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Kiril Petkov. Στη διάρκεια της επικοινωνίας ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα θα συνδράμει τη Βουλγαρία για να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση που προκάλεσαν για τη χώρα οι ρωσικές αποφάσεις στον ενεργειακό τομέα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης