Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Uniper: Εξετάζει τη δυνατότητα πληρωμής σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο

Uniper: Εξετάζει τη δυνατότητα πληρωμής σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο

Χωρίς να παραβιαστούν οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Uniper ο κύριος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα ήταν δυνατό να πληρώσει για μελλοντικές προμήθειες χωρίς να παραβιαστούν οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρόλο που η Μόσχα έχει απαιτήσει πληρωμές σε ρούβλια.

Το αίτημα της Ρωσίας για πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλια είναι μεγάλος πονοκέφαλος για τους ευρωπαίους πελάτες, κυρίως λόγω της αδιαφανούς φύσης του αιτήματος και της δυνατότητάς του να παραβιάσει τις ισχύουσες κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία.

«Σύμφωνα με μια αρχική και ως εκ τούτου μη δεσμευτική αξιολόγηση, εξακολουθούμε να θεωρούμε εφικτή μια συμμορφούμενη μελλοντική επεξεργασία πληρωμών», ανέφερε η Uniper.

Η Uniper επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο για τη γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας να ενεργήσει σύμφωνα με τη νομοθεσία των κυρώσεων και ότι βρίσκεσται σε στενή επαφή με τη γερμανική κυβέρνηση για το θέμα χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι οι εταιρείες της ΕΕ ενδέχεται να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση της Ρωσίας για πληρωμές σε ρούβλια χωρίς να παραβιάζουν τις κυρώσεις.

Η Uniper τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιήσει νέες επενδύσεις στη Ρωσία ούτε θα συνάψει νέες μακροπρόθεσμες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου στη χώρα, αλλά θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υπάρχουσες συμβάσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης