Ενέργεια

ΟΠΕΚ+: Θα προχωρήσει σε μικρή αύξηση της παραγωγής για τον Ιούνιο

ΟΠΕΚ+: Θα προχωρήσει σε μικρή αύξηση της παραγωγής για τον Ιούνιο

Στις 5 Μαίου η συνεδρίαση

Ο ΟΠΕΚ+ είναι πιθανό να τηρήσει την υπάρχουσα συμφωνία του και να προχωρήσει σε μια μικρή αύξηση της παραγωγής για τον Ιούνιο όταν θα συνεδριάσει στις 5 Μαΐου, ανέφεραν στο Reuters την Πέμπτη έξι πηγές από την ομάδα παραγωγών, ακόμη και όταν η Ρωσία αναμένει η παραγωγή να συρρικνωθεί περαιτέρω.

Ο Οργανισμός των Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοι με επικεφαλής τη Ρωσία, γνωστοί ως ΟΠΕΚ+, έχουν προχωρήσει σε μειώσεις ρεκόρ της παραγωγής από τότε που επικράτησε η πανδημία COVID-19 το 2020.

Σύμφωνα με συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Ιούλιο του περασμένου έτους, ο όμιλος πρόκειται να αυξήσει τους στόχους παραγωγής κατά 432.000 bpd κάθε μήνα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, για να χαλαρώσει τις υπόλοιπες περικοπές παραγωγής του.

Τον περασμένο μήνα, συμφώνησε να προχωρήσει στην προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής για τον Μάιο.

Ωστόσο, μεγάλοι καταναλωτές, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, πιέζουν τον όμιλο να ενισχύσει την παραγωγή με ταχύτερους ρυθμούς, ειδικά καθώς οι δυτικές κυρώσεις έπληξαν τη ρωσική παραγωγή.
Ο όμιλος, ωστόσο, δυσκολεύεται να παράγει τους συμφωνημένους στόχους του, μια τάση που είναι πιθανό να συνεχιστεί.

Παρήγαγε 1,45 εκατ. bpd κάτω από τους στόχους παραγωγής της τον Μάρτιο, καθώς η ρωσική παραγωγή άρχισε να μειώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η Ρωσία μπορεί να δει την παραγωγή πετρελαίου της να μειώνεται έως και 17% το 2022, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας που είδε το Reuters, καθώς η Μόσχα παλεύει με τις δυτικές κυρώσεις.
Η κλίμακα της πτώσης θα ήταν η πιο σημαντική από τη δεκαετία του 1990, όταν η βιομηχανία πετρελαίου υπέφερε από ανεπαρκείς επενδύσεις.


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης