Ενέργεια

Σταϊκούρας: Ακόμη πιο γενναία η παρέμβαση στο ενεργειακό κόστος

Σταϊκούρας: Ακόμη πιο γενναία η παρέμβαση στο ενεργειακό κόστος
Ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι αναδρομική η ισχύς για τα υπερκέρδη των εταιριών ηλεκτρικού ρεύματος

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Η παρέμβαση της κυβέρνησης θα είναι ακόμα πιο γενναία για να μειωθεί ακόμη περισσότερο το ενεργειακό κόστος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ  τα μέτρα θα αφορούν όλο το 2022, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο ίδιος πως τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει χτίσει γραμμές άμυνας, όπως τα 43 δισ. ευρώ μέτρα στήριξης της προηγούμενης περιόδου, οι συνεχείς και μόνιμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, οι ενισχύσεις ευάλωτων νοικοκυριών, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και οι επιδοτήσεις καυσίμων, ύψους 900 εκατ. ευρώ έως σήμερα και η διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022, συνολικού ποσοστού 9,7%.

Επιπλέον, ανέφερε ότι στόχος είναι το πρωτογενές έλλειμμα το 2022 είναι να ανέλθει στο 2% ενώ είπε πως από την καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού έχει δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος που θα αξιοποιηθεί. Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα είναι αναδρομική η ισχύς για τα υπερκέρδη των εταιριών ηλεκτρικού ρεύματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης