BP: Επενδύσεις 18 δισ. δολ. στην ενεργειακή μετάβαση - Στο επίκεντρο ΑΠΕ και υδρογόνο

BP: Επενδύσεις 18 δισ. δολ. στην ενεργειακή μετάβαση - Στο επίκεντρο ΑΠΕ και υδρογόνο
Ο Όμιλος σχεδιάζει δύο εγκαταστάσεις παραγωγής υδρογόνου μεγάλης κλίμακας στο Teesside
Σχετικά Άρθρα

Η BP έχει δεσμευτεί να επενδύσει έως και 18 δισεκατομμύρια λίρες στο ενεργειακό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου έως το τέλος του 2030 για να βοηθήσει τη χώρα να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια και να φτάσει το καθαρό μηδέν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BP Bernard Looney δήλωσε ότι ο Όμιλος είναι πλήρως αφοσιωμένος στην ενεργειακή μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου. Υποστηρίζουμε την οικονομία, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τις ευκαιρίες απασχόλησης στις κοινότητες όπου δραστηριοποιούμαστε» συμπλήρωσε.

Οι επενδυτικές σκέψεις

Παράλληλα, η ΒΡ θέλει να επενδύσει σε υποδομές, λιμάνια και ναυπηγεία, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής τεσσάρων πλοίων για την υποστήριξη των υπεράκτιων αιολικών έργων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, με την επιφύλαξη τεχνικής και εμπορικής δέουσας επιμέλειας. Αυτές οι νέες κατασκευές αναμένεται να περιλαμβάνουν επένδυση άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών και αναμένεται να υποστηρίξουν 500 συναφείς θέσεις εργασίας.

Επίσης, η BP σχεδιάζει δύο εγκαταστάσεις παραγωγής υδρογόνου μεγάλης κλίμακας στο Teesside, συμπεριλαμβανομένου του έργου HyGreen electrolyser ως μέρος της δέσμευσης για παραγωγή 1,5 GW υδρογόνου έως το 2030, 15% του στόχου της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για 10 GW έως το 2030.

Η BP συνεργάζεται επίσης με το Δημοτικό Συμβούλιο του Αμπερντίν σε μια κοινή επιχείρηση για την παροχή μιας κλιμακούμενης εγκατάστασης παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής πράσινου υδρογόνου που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης