Τελευταία Νέα
Ενέργεια

BP: H έξοδος από τη Ρωσία κόστισε 20,4 δισ. δολ. το α΄τρίμηνο

BP: H έξοδος από τη Ρωσία κόστισε 20,4 δισ. δολ. το α΄τρίμηνο
Η BP ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 5,46 σεντς/ μετοχή για το α΄ τρίμηνο

Στα 20,4 δις. δολ ανήλθαν οι ζημιές της BP το α΄τρίμηνο του έτους, μετά την παραχώρηση του μεριδίου 20% που κατείχε στη ρωσική Rosneft.

Ο Όμιλος ανακοίνωσε απομειώσεις 25,5 δισ. δολαρίων μετά την απόφαση να αποχωρήσει από το 19,75% της συμμετοχής της στη ρωσική Rosneft Oil, με τις  χρεώσεις να περιλαμβάνουν 24 δισ. δολάρια για την έξοδο από το μετοχικό κεφάλαιο της Rosneft και 1,5 δισ. δολ. σε σχέση με άλλες δραστηριότητες.

«Η απόφαση μας τον Φεβρουάριο να αποχωρήσουμε από τη Rosneft, κατέληξε σε αυτές τις χρεώσεις και τις ζημιές που ανακοινώσαμε σήμερα. Αλλά αυτό δεν έχει αλλάξει τη στρατηγική μας το οικονομικό μας πλαίσιο ή τις προσδοκίες μας για τη διανομή στους μετόχους»,δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bernard Looney.

Η BP ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 5,46 σεντς/ μετοχή για το α΄ τρίμηνο  και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 2,5 δισ. δολαρίων.

Τέλος, τα καθαρά κέρδη της BP ανήλθαν στα 6,2 δισ. δολάρια, από 4,1 δισ. το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και τα 2,6 δισ. το πρώτο τρίμηνο του 2021. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η BP θα παρουσίαζε κέρδη 4,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη Refinitiv.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης