Ενέργεια

Ursula von der Leyen: Πλήρες embargo στο ρωσικό πετρέλαιο

Ursula von der Leyen: Πλήρες embargo στο ρωσικό πετρέλαιο
Σε μια περίοδο 6 – 8 μηνών πρόκειται να εφαρμοστεί η επιβολή του σταδιακού embargo στο ρωσικό πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα

Την επιβολή σταδιακού embargo στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς και την αποβολή της Sberbank, της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας, από το σύστημα πληρωμών SWIFT θα περιλαμβάνει το έκτο πακέτο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αναφερόμενη στην επιβολή του σταδιακού embargo στο ρωσικό, το οποίο εκτιμάται ότι θα εφαρμοστεί πλήρως σε μια περίοδο 6 – 8 μηνών, η von der Leyen είπε ότι οι κυρώσεις προβλέπουν «την πλήρη απαγόρευση εισαγωγής για όλο το ρωσικό πετρέλαιο, θαλάσσιο και αγωγό, αργό και διυλισμένο».

Ρωσικό πετρέλαιο τέλος έως το 2022

«Θα διασφαλίσουμε ότι θα καταργήσουμε σταδιακά το ρωσικό πετρέλαιο με τέτοιο τρόπο που να επιτρέπει σε εμάς και στους εταίρους μας να εξασφαλίσουμε εναλλακτικές οδούς εφοδιασμού και να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα καταργήσουμε σταδιακά την προμήθεια αργού πετρελαίου από τη Ρωσία εντός έξι μηνών και προϊόντων διύλισης έως το τέλος του έτους.

Με αυτόν τον τρόπο μεγιστοποιούμε την πίεση στη Ρωσία, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούμε τις παράπλευρες ζημιές σε εμάς και στους εταίρους μας σε όλον τον κόσμο.
Γιατί για να βοηθήσουμε την Ουκρανία, η οικονομία πρέπει να μείνει δυνατή» είπε η επικεφαλής της Κομισιόν, αν και παραμένει ερωτηματικό τι ακριβώς θα συμβεί με την Ουγγαρία και τη Σλοβακία που δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετες στο να ψηφίσουν υπέρ των κυρώσεων κατά του ρωσικού πετρελαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Κομισιόν, η οποία εξέταζε την εξαίρεση των δύο αυτών χωρών από την απαγόρευση κατά του ρωσικού πετρελαίου λόγω της μεγάλης εξάρτησης τους, προτείνει να συνεχίσουν να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο έως τα τέλη του 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης